Proefles bij jou in de buurt?

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan kunnen wij jullie verder helpen. Diverse verenigingen bieden geheel vrijblijvend een proefles aan. In onderstaande kaart vindt u het vervolgaanbod om nog een keer gratis kennis te maken met de watersport op een vereniging of vaarschool. Klik op een locatie voor meer informatie.

Gratis proefles na deelname Optimist on Tour

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Surfclub Gooimeer Huizen

Woensdag 15 mei van 14:30 – 17:00

Elk half uur start er een proefles waarbij je eerst op de kant met de surfsimulator mag proberen, daarna ga je ook even het water op. Het is handig om zwemkleding mee te nemen en schoenen die nat mogen worden, wij hebben een wetsuit voor je. Ouders kunnen vanaf het terras kijken.

Het ondiepe water van het Gooimeer is ideaal om snel en veilig te leren surfen. De windsurflessen bij Surfclub Gooimeer worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs. Voor de jeugd organiseren wij vier weekse cursussen op zaterdagochtend.

Recreatieterrein Gooierhoofd – Zuiderzee 63 – Huizen Vrije inloop, je hoeft je niet aan te melden.

Meer informatie:
www.surfclub.nl

WSV Almere Centraal

Op aanvraag elke woensdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Tijdens de proefles krijg je uitleg over vaarrichtingen, ga je oefenen op een simulator en uiteraard ga je echt het water op. De club beschikt over wetsuits, zwemvesten, surfschoentjes en uiteraard surfmateriaal zodat je alleen je zwemkleding en een handdoek hoeft mee te nemen. En natuurlijk goede zin!

Vind je het leuk om te leren windsurfen in verenigingsverband en les te krijgen van enthousiaste CWO gecertificeerde instructeurs? In het seizoen (april t/m oktober) organiseert de vereniging elke woensdagavond windsurflessen voor kinderen van 8-14 jaar. We stellen wel als voorwaarde dat de kinderen minimaal zwemdiploma A hebben. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen.

Surfstrand haven 2 – Gooimeerdijk – West Almere Aanmelden

Meer informatie:
www.almerecentraal.nl

Baarnse Watersportvereniging de Eem

Er wordt iedere zaterdagochtend vanaf 10.00 uur geroeid en gezeild door de jeugd.

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger.

Bij ons kun je leren zeilen als je 12 jaar of ouder bent en leren roeien als je 10 jaar of ouder bent. BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging in Baarn, de jeugdgroep staat bekend als een gezellige, actieve en sociale groep.

August Janssenweg 42 – Baarn Je kunt een gratis proefles aanvragen door een e-mail te sturen aan zeilen@bwvdeeem.nl of door je aan te melden via de website www.bwvdeeem.nl onder ‘lid worden’.
Zeilschool de Vuurtoren

Zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 12.00 of 13.00 en 15.00 uur.

Zondag 19 mei tussen 10.00 en 12.00 of 13.00 en 15.00 uur.

Kinderen worden op de zeilschool opgevangen. Gezamenlijk varen we naar de plas en onderweg oefenen we alvast wat knopen. Op de plas meren we aan bij de pont van de zeilschool. Daar liggen de optimisten klaar. We stropen de mouwen op, spugen in de handen, brullen schallend ‘ahoi’ en we gaan lekker zeilen. Na een tochtje gevaren te hebben leggen we weer aan bij de pont, we drinken een glas limonade en we keren terug naar de haven.

Hans en Tries, zeilhelden van het zuiverste water, hebben Zeilschool de Vuurtoren in 1992 opgericht. Samen met een gezellige instructeursbende zorgen ze ervoor dat je verslingerd raakt aan het zeilen: bij de Vuurtoren word je opgeleid tot zeilheld. Bij de Vuurtoren vinden we zeilen heel erg leuk. En dat is dan ook het allerbelangrijkste; dat het leuk is. Zowel tijdens de lessen als er tussendoor maken we er een feest van. 

Oud Loosdrechtsedijk 97a – Loosdrecht Aanmelden

Meer informatie:
www.zeilschooldevuurtoren.nl

DeZeilschool Zeewolde

Een proefles is altijd een ochtend of een middag.
Tijden ochtend: 9:30 – 12:30
Tijden middag: 13.30 – 16.30

Data proeflessen:
20 april – ochtend en middag
12 mei – ochtend en middag
9 juni – ochtend en middag
7 juli – ochtend en middag
14 juli – 25 augustus – iedere zondagochtend

Twijfel je op je mee wilt met een van onze gezellige zeilkampen? Weet je nog niet goed of zeilen wel echt bij jou past? Kom dan eens naar De Zeilschool in Zeewolde voor een gratis proefles. Je maakt dan kennis met onze instructeurs en je ontdekt of je zeilen écht leuk vindt. Spoiler alert: Zeilen is echt heel erg gaaf.

Op heel veel momenten in het voorjaar en de zomervakantie ben je welkom voor een gratis proefles zeilen. Wil je liever een hele dag zeilen? Dan kun je voor vijftien euro een hele dag les krijgen! Dit doe je door een dagcursus te boeken met de kortingscode ‘Kennismaken’, zodat je slechts vijftien euro betaalt!

Dasselaarweg 1
3896 LT Zeewolde
Meer informatie of aanmelden
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Watersportvereniging Bestevaer

Zondag 26 mei

Maak nog een keer kennis met de watersport bij Optimist on Tour op de vereniging. Vooroever 9 – Medemblik www.wsvbestevaer.nl
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Jeugdzeilvereniging Berkendonk

7 juli en/of 18 augustus
van 12.30 – 15.30 uur

Proefles in de Optimist Recreatieplas Berkendonk – Raktweg 6 – Helmond Aanmelden: mail voor 23 juni naar secretaris@jzvb.nl.

Meer informatie: www.jzvb.nl

Kanovereniging Oisterwijk

Doe mee aan 2 proeflessen (op aanvraag)

Tijdens deze proefles gaan we wat dieper in op de techniek van het kanovaren en komen ook de verschillende disciplines aan bod zoals slalom varen, wildwater technieken en kanopolo ! Aan het einde van de 2e proefles gaan we zelfs leren eskimoteren.

Onze jeugd-groep traint elke vrijdagavond vanaf 19:30 op het Staalbergven in Oisterwijk. Hier hebben we een buitenzwembad en een groot ven ter beschikking om alle disciplines van de kanosport te beoefenen. Voor de ouders staat een kopje koffie klaar in de kantine met uitzicht op de trainingen op het ven.

Openluchtzwembad ‘Staalbergven’ Vennelaan 8 –Oisterwijk info@kvoisterwijk.nl (geef bij opgave je naam, leeftijd en contactgegevens door)

Meer informatie: www.kvoirsterwijk.nl

Kanovereniging HWC de Helmvaarders

Woensdag 29 mei

Introductie kanoën Kanaaldijk Zuidoost 50 – 5705 BE  Helmond Aanmelden: hwc.secretaris@gmail.com.

Meer informatie: www.helmvaarders.nl

Kanovereniging EKV Beatrix

Serie van 3 kennismakingslessen op 10, 17 en 24 juni om 18.45 uur

Tijdens de kennismaking krijg je een kijkje bij onze vereniging en stap je uiteraard in de kano.

Wij verzorgen in de zomertijd voor de jeugdleden trainingen op het water op maandag en zaterdag. Als de klok teruggezet wordt, worden er conditietrainingen en gymzaal-trainingen gegeven (boot camp stijl voor kinderen). Er zijn elke winter ook een paar mogelijkheden om in het zwembad te trainen/spelen met een boot. Elke zes weken hebben we een evenementje voor de jeugdleden. Dat kunnen speciale trainingen zijn, een toertochtje of een trainingsweekend.

Beatrixkade 50 – Eindhoven Aanmelden: klik hier.

Meer informatie: www.ekvbeatrix.nl.

SUPclub Nederland, supclub Eindhoven Meer informatie: Marleen Backx –  06-42 73 01 12
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Watersportschool Frissen

31 juli, 1 en 2 augustus

Waterfundagen! Zeilen, kanoën, banaanvaren en suppen!

Leren zeilen kan bij Watersportschool Frissen voor beginners in alle leeftijden. Kinderen vanaf 7 jaar zeilen in Optimisten, terwijl oudere jeugd in grotere sportieve boten les krijgt.

Oolderhuuske 1 – Roermond via www.waterfundagen.nl of 0475-327 873.
Thorner Zeilclub Deze bloeiende vereniging is opgericht kort na het ontstaan van de eerste grindplassen, in 1969. Meers 32 – 6017 BD Thorn jeroen.kraaij@gmail.com of www.thornerzeilclub.nl
Roermondse Watersport Vereniging Nautilus Bij voldoende aanmeldingen wordt er een speciale lesdag georganiseerd. Hierin leer je kanoën in een echte kajak, met spatzeil. Je leert de eerste vaartechnieken en natuurlijk veilig uit je kajak komen nadat je bent omgeslagen. En wat dacht je van kano-dansen? Na de proefles kan je door met cursus waarbij je ook kennis maakt met wildwater-varen!. Maasboulevard 4 – Roermond Aanmelden via stijn-desserjer@hotmail.com. Kijk op www.rwvnautilus.nl voor meer informatie.
Watersportvereniging Ascloa Vanaf mei worden op zondagochtend zeillessen in de Optimist gegeven. De zeillessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs volgens het CWO systeem. Eindweg 6 – Roermond-Asselt Mail jeugdzeilenascloa@hotmail.com of kijk op www.wsvascloa.nl voor meer informatie.
Kanovereniging Viking Venlo Kanosport de uitdaging in je leven waarin jij je eigen koers bepaalt! Vikingweg 1 – Venlo Mail secretariaat@kvvikingvenlo.nl of kijk op www.kvvikingvenlo.nl voor meer informatie.
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Windsurfvereniging Almere Centraal

Proeflessen worden gegeven op de woensdagavond en

donderdagavond. De lessen starten om 18:00 en duren tot 20:00 uur.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij ons windsurflessen volgen. Voorwaarde is wel minimaal zwemdiploma A. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen. Hele kleine lichte zeiltjes die door de kinderen makkelijk uit het water te trekken zijn. Per instructeur zijn er maximaal 6 lessers. Als je bij ons komt surfen dan surf je op het materiaal van de windsurfvereniging. Daarnaast gebruik je een neopreen surfpak, surfschoentjes en een drijfvest. Oevergriend 70 – Almere Schrijf je hier in of kijk op www.almerecentraal.nl voor meer informatie.
Regatta Center Muiderzand Heb je net voor het eerst gezeild en wil je beter leren zeilen? Kom dan zeilen bij Regatta centrum Muiderzand. Onze locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op een afgesloten terrein. We bieden complete faciliteiten gericht op jeugdzeilers! IJmeerdijk 4 – Almere www.regattacentermuiderzand.nl
Zeilschool Haddock Zeilschool Haddock verzorgt van april tot oktober cursussen zeilen en windsurfen voor zowel jeugd als volwassenen. In de meivakantie bieden we twee keer een driedaags watersportprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar aan en in de zomervakantie organiseren we zes weken lang snuffelweken voor kinderen vanaf 7 jaar, watersportkampen voor kinderen vanaf 8 jaar en zeilkampen voor jongeren vanaf 12 jaar.

Nieuw dit jaar is Expeditie Alcazar, een superstoere kano-kampeertocht van drie dagen, waarbij we met Canadese kano’s door Almere trekken. Een tocht voor wie houd van een uitdaging en gek is op water, kamperen, vuur maken en het outdoor-leven!

Surfstrand, haven 2 – Gooimeerdijk west www.haddockwatersport.nl
DeZeilschool Zeewolde

9 juni – ochtend en middag

7 juli – ochtend en middag

14 juli – 25 augustus – iedere zondagochtend

Tijden ochtend: 9:30 – 12:30

Tijden middag: 13.30 – 16.30  

Leuk dat je interesse hebt in één van de mooiste sporten die de wereld rijk is: Zeilen! Wij van DeZeilschool organiseren inmiddels alweer meer dan 14 jaar zeillessen en kampen met Passie voor Zeilen. Dasselaarweg 1 – Zeewolde Schrijf je hier in of kijk op www.dezeilschool.nl voor meer informatie.

Otterclub
Kan jij geen genoeg krijgen van het water en watersport? Wordt dan gratis lid van de Otterclub. Als lid van de Otterclub:

  • Blijf je op de hoogte van al het watersportnieuws;
  • Ondernemen we samen met andere leden van de Otterclub vele leuke activiteiten bij jou in de buurt en wordt je uitgenodigd voor bijvoorbeeld Optimist on Tour, zeilkampen en clinics en cursussen bij jou in de regio;
  • Ontvang je persoonlijke tips & tricks van bekende topsporters;
  • Ontvang je de Otterpost met alle nieuwtjes, prijsvragen, quizjes en leuke raadsels.

Ben jij fan van de watersport en wil je op de hoogte gehouden worden van alle watersport activiteiten voor de jeugd? Klik op onderstaande button en meld je gratis aan voor de Otterclub! Heb je meegedaan aan Optimist on Tour? Dan ben je automatisch lid.