Proefles bij jou in de buurt?

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan kunnen wij jullie verder helpen. Diverse verenigingen bieden geheel vrijblijvend een proefles aan. In onderstaande kaart vindt u het vervolgaanbod om nog een keer gratis kennis te maken met de watersport op een vereniging of vaarschool. Klik op een locatie voor meer informatie.

Gratis proefles na deelname Optimist on Tour

Watersportvereniging De Koenen
Op vrijdag wordt er in 3 verschillende groepen (beginner, midden en gevorderd) gezeild. De haven ligt aan het Jollenpad, vlakbij sporthallen Zuid, met de fiets vanuit Amsterdam goed te bereiken.  Kinderen krijgen op een leuke, veilige manier les van CWO gecertificeerde instructeurs.

Jollenpad 13 – Amsterdam
www.wvdekoenen.nl

Zeilschool IJburg
Zeilschool IJburg is een zeilschool die haar focus heeft op de jongste doelgroep die kan leren zeilen. Kinderen en jongeren kunnen bij Zeilschool IJburg op een laagdrempelige en speelse manier leren zeilen. Want wat is er mooier dan spelenderwijs te leren zeilen? Door middel van oefeningen in spelvorm leren de kinderen op een leuke en veilige manier zeilen. Al snel voelen ze zich op hun gemak in hun zeilbootje en durven op deze manier hun grenzen te verleggen.

Taconiskade 1 – Amsterdam
www.zeilschoolijburg.nl

Kanovereniging Viking Amsterdam
Vervolg introductie kanovaren met een jeugdgroep, kennismaken verschillende kano disciplines. Neem sportkleding mee die nat mag worden, (water)schoenen, een handdoek én een setje droge kleren.

Vikingpad 40 – Amsterdam
www.kvviking.nl

Regatta Center Muiderzand
Heb je net voor het eerst gezeild en wil je beter leren zeilen? Kom dan zeilen bij Regatta centrum Muiderzand. Onze locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op een afgesloten terrein. We bieden complete faciliteiten gericht op jeugdzeilers!

IJmeerdijk 4 – Almere
www.regattacentermuiderzand.nl

Surfclub Gooimeer Huizen
Het ondiepe water van het Gooimeer is ideaal om snel en veilig te leren surfen. De windsurflessen bij Surfclub Gooimeer worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs. Voor de jeugd organiseren wij vierweekse cursussen op zaterdagochtend

Recreatieterrein Gooierhoofd – Zuiderzee 63 – Huizen
www.surfclub.nl

Zeilschool Haddock
Zeilschool Haddock verzorgt van april tot oktober cursussen zeilen en windsurfen voor zowel jeugd als volwassenen. In de meivakantie bieden we twee keer een driedaags watersportprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar aan en in de zomervakantie organiseren we zes weken lang snuffelweken voor kinderen vanaf 7 jaar, watersportkampen voor kinderen vanaf 8 jaar en zeilkampen voor jongeren vanaf 12 jaar. Nieuw dit jaar is Expeditie Alcazar, een superstoere kano-kampeertocht van drie dagen, waarbij we met Canadese kano’s door Almere trekken. Een tocht voor wie houdt van een uitdaging en gek is op water, kamperen, vuur maken en het outdoor-leven!

Surfstrand, haven 2 – Gooimeerdijk west
www.haddockwatersport.nl

Watersportvereniging Wormer
Dorpsstraat 277 A – Wormer
www.watersportverenigingwormer.nl

Wormer Kanovereniging de Zwetplassers
Vervolg introductie kanovaren inclusief een rondje varen met een jeugdgroep door het Wormer en Jisperveld én kennismaking met kanopolo. Als gewoon kanoën voor jou niet snel genoeg gaat kun je ook meedoen kanowedstrijden waarbij je zo snel mogelijk van start naar finish vaart. Bij onze club is een jeugd kanopoloteam dat nog op zoek is naar nieuwe teamgenoten. Wil je eens meevaren? Dat kan! Laat het vooraf even weten en wij zorgen dat er een kano voor je klaarligt.

Sternstraat 18 – Wormer
www.zwetplassers.nl

Zeilvereeniging De Onderlinge
Bij ons leer je hoe leuk zeilen is! Zeillessen voor jeugd tussen 8 en 14 jaar op ons jachthaven complex in Zaandam. Deze opleiding wordt gegeven door enthousiaste instructeurs, in onze verenigings bootjes (optimisten) en volgens de CWO richtlijnen. Lessen geschieden in de zomerperiode, door de week in de avonduren.

Sonoyweg 11 – Zaandam
www.zvdeonderlinge.nl

Sail & Surf Center Monnickendam
Op afspraak is het mogelijk om een proefles te volgen. Je krijgt een zeilles van enthousiaste instructeurs! Zeilen en surfen is voor alle leeftijden. Hoe oud je ook bent: iedereen kan het leren! Lekker actief en ontspannen watersporten? De Gouwzee en het Markermeer zijn er de ideale plek voor. Wil je leren surfen of zeilen of ben je al ervaren, maar heb je niet het juiste materieel? Bij Sail & Surf Center Monnickendam helpen we je, individueel of in groepsverband, graag het water op!

Galgeriet 5 G – Monnickendam
www.sailensurfcentermonnickendam.nl

Kanovereniging Frisia
Tijdens de proeflessen maak je kennis met vlakwaterwedstrijdvaren. Neem sportkleding mee waar je gemakkelijk in kunt zwemmen, zoals bijvoorbeeld nylon hardloop of voetbalkleding. Verder heb je surfschoentjes of waterschoentjes nodig, liefst met een soepele zool. K.V. Frisia heeft goede kleedkamers en douches, dus net als bij elke andere sport kun je in je gewone kleren naar de club komen en daar omkleden, en na de les kun je douchen. De eerste lessen vinden plaats op het water voor de club met club materiaal. Op Frisia gaan sport en gezelligheid samen. Er wordt serieus voor wedstrijden getraind of voor een sportief rondje bos en er zijn ook andere activiteiten.

Bleekerskade 4 – Amstelveen
www.kvfrisia.nl

WSV Almere Centraal
Op aanvraag elke woensdag van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens de proefles krijg je uitleg over vaarrichtingen, ga je oefenen op een simulator en uiteraard ga je echt het water op. De club beschikt over wetsuits, zwemvesten, surfschoentjes en uiteraard surfmateriaal zodat je alleen je zwemkleding en een handdoek hoeft mee te nemen. En natuurlijk goede zin!

Vind je het leuk om te leren windsurfen in verenigingsverband en les te krijgen van enthousiaste CWO gecertificeerde instructeurs? In het seizoen (april t/m oktober) organiseert de vereniging elke woensdagavond windsurflessen voor kinderen van 8-14 jaar. We stellen wel als voorwaarde dat de kinderen minimaal zwemdiploma A hebben. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen.

Surfstrand haven 2 – Gooimeerdijk – West Almere
www.almerecentraal.nl

De Zeilschool Zeewolde
Een proefles is altijd een ochtend of een middag.
Tijden ochtend: 9:30 – 12:30
Tijden middag: 13.30 – 16.30

Twijfel je op je mee wilt met een van onze gezellige zeilkampen? Weet je nog niet goed of zeilen wel echt bij jou past? Kom dan eens naar De Zeilschool in Zeewolde voor een gratis proefles. Je maakt dan kennis met onze instructeurs en je ontdekt of je zeilen écht leuk vindt. Spoiler alert: Zeilen is echt heel erg gaaf.

Op heel veel momenten in het voorjaar en de zomervakantie ben je welkom voor een gratis proefles zeilen. Wil je liever een hele dag zeilen? Dan kun je voor vijftien euro een hele dag les krijgen! Dit doe je door een dagcursus te boeken met de kortingscode ‘Kennismaken’, zodat je slechts vijftien euro betaalt!

Dasselaarweg 1 – Zeewolde
www.dezeilschool.nl

Baarnse Watersportvereniging de Eem
Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger. Bij ons kun je leren zeilen als je 12 jaar of ouder bent en leren roeien als je 10 jaar of ouder bent. BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging in Baarn, de jeugdgroep staat bekend als een gezellige, actieve en sociale groep. Er wordt iedere zaterdagochtend vanaf 10.00 uur geroeid en gezeild door de jeugd.

August Janssenweg 42 – Baarn
www.bwvdeeem.nl

Zeilschool de Vuurtoren
Hans en Tries, zeilhelden van het zuiverste water, hebben Zeilschool de Vuurtoren in 1992 opgericht. Samen met een gezellige instructeursbende zorgen ze ervoor dat je verslingerd raakt aan het zeilen: bij de Vuurtoren word je opgeleid tot zeilheld. Bij de Vuurtoren vinden we zeilen heel erg leuk. En dat is dan ook het allerbelangrijkste; dat het leuk is. Zowel tijdens de lessen als er tussendoor maken we er een feest van.

Oud Loosdrechtsedijk 97a – Loosdrecht
www.zeilschooldevuurtoren.nl

Zeilschool de Vinkeveense Plassen
Heb je zin in een zomerweek water fun? Op korte afstand van het Gooi biedt zeilschool Vinkeveen interne en externe zeilkampen en cursussen aan in 14 verschillende boottypen. Centraal in onze opleidingen staat ‘plezier in het zeilen’! Het volgen van een zeilcursus is in onze filosofie slechts een begin: onze inspanningen zijn er met name op gericht dat de cursisten na afloop van een zeilweek weer graag in een zeilboot stappen. Dit gebeurt alleen als ze het zeilen leuk vinden en succesbeleving hebben tijdens de zeillessen. Deze aanpak is de kracht van onze zeilschool.

Herenweg 144 – Vinkeveen
www.zeilschoolvinkeveen.nl

Jeugdzeilvereniging Berkendonk
Volg een proefles in de Optimist.

Recreatieplas Berkendonk – Raktweg 6 – Helmond
www.jzvb.nl

Kanovereniging Oisterwijk
Doe mee aan 2 proeflessen (op aanvraag). Tijdens deze proefles gaan we wat dieper in op de techniek van het kanovaren en komen ook de verschillende disciplines aan bod zoals slalom varen, wildwater technieken en kanopolo! Aan het einde van de 2e proefles gaan we zelfs leren eskimoteren.

Onze jeugd-groep traint elke vrijdagavond vanaf 19:30 op het Staalbergven in Oisterwijk. Hier hebben we een buitenzwembad en een groot ven ter beschikking om alle disciplines van de kanosport te beoefenen. Voor de ouders staat een kopje koffie klaar in de kantine met uitzicht op de trainingen op het ven.

Openluchtzwembad ‘Staalbergven’ Vennelaan 8 –Oisterwijk
www.kvoisterwijk.nl

Kanovereniging HWC de Helmvaarders
Introductie kanoën.

Kanaaldijk Zuidoost 50 –Helmond
www.helmvaarders.nl

Kanovereniging EKV Beatrix
Wij verzorgen in de zomertijd voor de jeugdleden trainingen op het water op maandag en zaterdag. Als de klok teruggezet wordt, worden er conditietrainingen en gymzaal-trainingen gegeven (boot camp stijl voor kinderen). Er zijn elke winter ook een paar mogelijkheden om in het zwembad te trainen/spelen met een boot. Elke zes weken hebben we een evenementje voor de jeugdleden. Dat kunnen speciale trainingen zijn, een toertochtje of een trainingsweekend.

Beatrixkade 50 – Eindhoven
www.ekvbeatrix.nl

WSV Woudrichem
De zeillessen worden gegeven op zondagochtend van half mei tot september, met een tussenstop in de zomervakantie. Aan het einde van de zomervakantie is er een zeilkamp van zaterdag op zondag en één of meer wedstrijden.

Schapendam 5 – Woudrichem
www.wsv-woudrichem.nl

1ste Brabantse Zeilschool De Biesbos
Je kan ons altijd bellen of mailen voor een afspraak om kennis te komen maken. Wij organiseren diverse lessen en cursussen. Sinds 1969 ligt aan de oever van de Amer, in het hart van Drimmelen, de 1e Brabantse Zeilschool de Biesbos. Op de uitdagende rivier de Amer geven wij les aan jong en oud. Van 8 tot 88 jaar, wij bieden de mogelijkheid om te leren zeilen en te genieten van het natuurgebied: het Nationale Park de Biesbosch.

Bieschbosweg 3 – Drimmelen
www.zeilschool-biesbos.nl

Watersportschool Frissen
Waterfundagen! Zeilen, kanoën, banaanvaren en suppen! Leren zeilen kan bij Watersportschool Frissen voor beginners in alle leeftijden. Kinderen vanaf 7 jaar zeilen in Optimisten, terwijl oudere jeugd in grotere sportieve boten les krijgt.

Oolderhuuske 1 – Roermond
www.waterfundagen.nl

Thorner Zeilclub
Deze bloeiende vereniging is opgericht kort na het ontstaan van de eerste grindplassen, in 1969.

Meers 32 –Thorn
www.thornerzeilclub.nl

Roermondse Watersport Vereniging Nautilus
Bij voldoende aanmeldingen wordt er een speciale lesdag georganiseerd. Hierin leer je kanoën in een echte kajak, met spatzeil. Je leert de eerste vaartechnieken en natuurlijk veilig uit je kajak komen nadat je bent omgeslagen. En wat dacht je van kano-dansen? Na de proefles kan je door met cursus waarbij je ook kennis maakt met wildwater-varen!

Maasboulevard 4 – Roermond
www.rwvnautilus.nl

Watersportvereniging Ascloa
Vanaf mei worden op zondagochtend zeillessen in de Optimist gegeven. De zeillessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs volgens het CWO systeem.

Eindweg 6 – Roermond-Asselt
www.wsvascloa.nl

Kanovereniging Viking Venlo
Kanosport de uitdaging in je leven waarin jij je eigen koers bepaalt!

Vikingweg 1 – Venlo
www.kvvikingvenlo.nl

Zeilschool Wavie
Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden. Onze vloot bestaat uit 18 optimisten, 3 Laser Pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken. De inwoners van Lansingerland, Rotterdam en omstreken wonen dichtbij de Rottemeren. De watersportmogelijkheden waren tot op heden beperkt, maar daar brengt onze Zeilschool verandering in! Wij willen ervoor zorgen dat de inwoners optimaal kunnen genieten van watersportactiviteiten in dit prachtige gebied.

Rottekade 2A – Zevenhuizen
www.wavie.nl

Koninklijke Dordrechtsche R&ZV
Bij de KDR&ZV leer je op een leuke manier goed zeilen. Nadat je in het voorjaar jeugdlid bent geworden van onze vereniging kan je lessen gaan volgen van mei tot oktober. Per zeilseizoen doorloop je één CWO niveau. Als je tussen de 8 en 13 jaar bent, dan hebben wij de 1-mans Optimist groepen voor je. Ben je tussen de 13 en 18 jaar, dan hebben wij de spectaculaire 2-mans RS Feva boten voor je.

Wantijpark 2 – Dordrecht
www.kdrzv.nl

Surfvereniging Windkracht Dordrecht
De opstapdagen beginnen met een korte kennismaking met de instructeur en de andere deelnemers, uiteraard onder het genot van een bakje koffie/thee. Hierna volgt een stukje theorie over de wind, het water en het materiaal. Vervolgens krijg je een pak uitgedeeld en oefenen we de basisbeginselen van het surfen lekker veilig op de kant, m.b.v. de simulator.

Baanhoekweg 9 – Dordrecht
www.windkracht-surf.nl

Zeilschool Wavie
Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden. Onze vloot bestaat uit 18 optimisten, 3 Laser Pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken. De inwoners van Lansingerland, Rotterdam en omstreken wonen dichtbij de Rottemeren. De watersportmogelijkheden waren tot op heden beperkt, maar daar brengt onze Zeilschool verandering in! Wij willen ervoor zorgen dat de inwoners optimaal kunnen genieten van watersportactiviteiten in dit prachtige gebied.

Rottekade 2A – Zevenhuizen
www.wavie.nl

Watersportvereniging St. Nicolaasga
Ieder jaar organiseert de vereniging een aantal lesavonden voor kinderen uit de omgeving.

Westend 23 – St. Nicolaasga
www.wsc-stnic.nl

Watersportvereniging Zevenwolden
Elk zomerseizoen zeilen we weer fanatiek met de  jeugd. Van april tot oktober zijn we op maandagavond op en rond de Brekken te vinden. Je krijgt les in kleine groepjes van je eigen niveau. Er wordt op maandagavond van 17.30 tot 20.00 uur gezeild. Wil je zelf leren zeilen, spelletjes doen op het water en eens een wedstrijdje zeilen? Doe dan mee!

Plattedijk 2 – Lemmer
www.zevenwolden.nl

Koninklijke Watersport Vereniging Langweer
Ieder voorjaar organiseert de vereniging zeillessen voor kinderen vanaf 8 jaar. De CWO erkende instructeurs geven gedurende ongeveer 7 maandagen van 18.00 tot 20.30 uur les. Je hoeft geen eigen boot te hebben, die kun je bij ons huren!

Pontdyk 8 – Langweer
www.kwvlangweer.nl

Zeilvereniging Schildmeer
Maak kennis met de coolste zeilboot voor de beginnende zeiler: De Optimist! Zelf je boot besturen en met andere opti-zeilers in kleine groepjes het water op! Je wordt begeleid door enthousiaste gekwalificeerde instructeurs. Zeilvereniging Schildmeer bestaat sinds 1942 en de afgelopen jaren heeft menig zeiler van onze club (inter)nationale wateren bevaren. Als club varen we ook onderlinge wedstrijdjes. Tot slot: jong geleerd is oud gedaan; zeilen verleer je nooit! Je hebt je leven lang plezier van! Je hoeft zelf geen boot te hebben onze club beschikt over voldoende optimisten.

Roegeweg 3A – Steendam
www.zeilverenigingschildmeer.nl

VWDTP (Vereniging Watersport De Twee Provinciën)
Wij organiseren een clinic in optimisten en laser pico’s. Er wordt gezorgd voor de lunch, boten, een zwemvest en wetsuit. De kosten voor deze dag bedragen €50.

Meerweg 227 – Haren
www.vwdtp.nl

Watersportvereniging Het Bovenwater
Jaarlijks kunnen kinderen zeillessen volgen, CWO 1, 2 en 3 genoemd. CWO 1 is op beginner niveau, CWO 2 op gevorderd niveau en CWO 3 op vergevorderd niveau. Deze cursussen zijn dus geschikt voor elke zeiler, zowel beginnend, gevorderd of vergevorderd. De cursussen vinden plaats op vrijdagavond en op zondag(ochtend/middag).

De CWO-lessen zijn in het voorjaar en in het najaar. De voorjaarslessen bestaan uit een blok van 10 lessen van elk 2 uur en daarnaast een afzeildag waarop de kinderen een diploma of vorderingenstaat behalen. De najaarslessen bestaat uit een blok van 8 lessen van elk 2 uur en ook een afzeildag.

Uilenweg 15 – Lelystad
www.wvbovenwater.nl

Deventer Kano Vereniging
Ben je graag buiten én op het water? Hou je van vrijheid, sportiviteit én gezelligheid? Dan is kanovaren iets voor jou! Leren kanovaren kan tijdens de training of tijdens een cursus ‘basisvaardigheden kanoën’. Heb je geen eigen kano? Geen probleem, je kunt gebruik maken van een verenigingskano.

Gashavenstraat 9 – Deventer
www.deventerkanovereniging.nl

Otterclub
Kan jij geen genoeg krijgen van het water en watersport? Wordt dan gratis lid van de Otterclub. Als lid van de Otterclub:

  • Blijf je op de hoogte van al het watersportnieuws;
  • Ondernemen we samen met andere leden van de Otterclub vele leuke activiteiten bij jou in de buurt en wordt je uitgenodigd voor bijvoorbeeld Optimist on Tour, zeilkampen en clinics en cursussen bij jou in de regio;
  • Ontvang je persoonlijke tips & tricks van bekende topsporters;
  • Ontvang je de Otterpost met alle nieuwtjes, prijsvragen, quizjes en leuke raadsels.

Ben jij fan van de watersport en wil je op de hoogte gehouden worden van alle watersport activiteiten voor de jeugd? Klik op onderstaande button en meld je gratis aan voor de Otterclub! Heb je meegedaan aan Optimist on Tour? Dan ben je automatisch lid.