Proefles bij jou in de buurt?

Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan kunnen wij jullie verder helpen. Diverse verenigingen bieden geheel vrijblijvend een proefles aan. In onderstaande kaart vindt u het vervolgaanbod om nog een keer gratis kennis te maken met de watersport op een vereniging of vaarschool. Klik op een locatie voor meer informatie.

Gratis proefles na deelname Optimist on Tour

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Surfclub Gooimeer Huizen

Woensdag 15 mei van 14:30 – 17:00

Elk half uur start er een proefles waarbij je eerst op de kant met de surfsimulator mag proberen, daarna ga je ook even het water op. Het is handig om zwemkleding mee te nemen en schoenen die nat mogen worden, wij hebben een wetsuit voor je. Ouders kunnen vanaf het terras kijken.

Het ondiepe water van het Gooimeer is ideaal om snel en veilig te leren surfen. De windsurflessen bij Surfclub Gooimeer worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs. Voor de jeugd organiseren wij vier weekse cursussen op zaterdagochtend.

Recreatieterrein Gooierhoofd – Zuiderzee 63 – Huizen

Vrije inloop, je hoeft je niet aan te melden.

Meer informatie:
www.surfclub.nl

WSV Almere Centraal

Op aanvraag elke woensdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Tijdens de proefles krijg je uitleg over vaarrichtingen, ga je oefenen op een simulator en uiteraard ga je echt het water op. De club beschikt over wetsuits, zwemvesten, surfschoentjes en uiteraard surfmateriaal zodat je alleen je zwemkleding en een handdoek hoeft mee te nemen. En natuurlijk goede zin!

Vind je het leuk om te leren windsurfen in verenigingsverband en les te krijgen van enthousiaste CWO gecertificeerde instructeurs? In het seizoen (april t/m oktober) organiseert de vereniging elke woensdagavond windsurflessen voor kinderen van 8-14 jaar. We stellen wel als voorwaarde dat de kinderen minimaal zwemdiploma A hebben. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen.

Surfstrand haven 2 – Gooimeerdijk – West Almere

Aanmelden

Meer informatie:
www.almerecentraal.nl

Baarnse Watersportvereniging de Eem

Er wordt iedere zaterdagochtend vanaf 10.00 uur geroeid en gezeild door de jeugd.

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger.

Bij ons kun je leren zeilen als je 12 jaar of ouder bent en leren roeien als je 10 jaar of ouder bent. BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging in Baarn, de jeugdgroep staat bekend als een gezellige, actieve en sociale groep.

August Janssenweg 42 – Baarn Je kunt een gratis proefles aanvragen door een e-mail te sturen aan zeilen@bwvdeeem.nl of door je aan te melden via de website www.bwvdeeem.nl onder ‘lid worden’.

Zeilschool de Vuurtoren

Zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 12.00 of 13.00 en 15.00 uur.

Zondag 19 mei tussen 10.00 en 12.00 of 13.00 en 15.00 uur.

Kinderen worden op de zeilschool opgevangen. Gezamenlijk varen we naar de plas en onderweg oefenen we alvast wat knopen. Op de plas meren we aan bij de pont van de zeilschool. Daar liggen de optimisten klaar. We stropen de mouwen op, spugen in de handen, brullen schallend ‘ahoi’ en we gaan lekker zeilen. Na een tochtje gevaren te hebben leggen we weer aan bij de pont, we drinken een glas limonade en we keren terug naar de haven.

Hans en Tries, zeilhelden van het zuiverste water, hebben Zeilschool de Vuurtoren in 1992 opgericht. Samen met een gezellige instructeursbende zorgen ze ervoor dat je verslingerd raakt aan het zeilen: bij de Vuurtoren word je opgeleid tot zeilheld. Bij de Vuurtoren vinden we zeilen heel erg leuk. En dat is dan ook het allerbelangrijkste; dat het leuk is. Zowel tijdens de lessen als er tussendoor maken we er een feest van. 

Oud Loosdrechtsedijk 97a – Loosdrecht

Aanmelden

Meer informatie:
www.zeilschooldevuurtoren.nl

DeZeilschool Zeewolde

Een proefles is altijd een ochtend of een middag.
Tijden ochtend: 9:30 – 12:30
Tijden middag: 13.30 – 16.30

Data proeflessen:
20 april – ochtend en middag
12 mei – ochtend en middag
9 juni – ochtend en middag
7 juli – ochtend en middag
14 juli – 25 augustus – iedere zondagochtend

Twijfel je op je mee wilt met een van onze gezellige zeilkampen? Weet je nog niet goed of zeilen wel echt bij jou past? Kom dan eens naar De Zeilschool in Zeewolde voor een gratis proefles. Je maakt dan kennis met onze instructeurs en je ontdekt of je zeilen écht leuk vindt. Spoiler alert: Zeilen is echt heel erg gaaf.

Op heel veel momenten in het voorjaar en de zomervakantie ben je welkom voor een gratis proefles zeilen. Wil je liever een hele dag zeilen? Dan kun je voor vijftien euro een hele dag les krijgen! Dit doe je door een dagcursus te boeken met de kortingscode ‘Kennismaken’, zodat je slechts vijftien euro betaalt!

Dasselaarweg 1
3896 LT Zeewolde
Meer informatie of aanmelden
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Watersportvereniging Bestevaer

Zondag 26 mei

Maak nog een keer kennis met de watersport bij Optimist on Tour op de vereniging. Vooroever 9 – Medemblik www.wsvbestevaer.nl
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Jeugdzeilvereniging Berkendonk

7 juli en/of 18 augustus
van 12.30 – 15.30 uur

Proefles in de Optimist Recreatieplas Berkendonk – Raktweg 6 – Helmond

Aanmelden: mail voor 23 juni naar secretaris@jzvb.nl.

Meer informatie: www.jzvb.nl

Kanovereniging Oisterwijk

Doe mee aan 2 proeflessen (op aanvraag)

Tijdens deze proefles gaan we wat dieper in op de techniek van het kanovaren en komen ook de verschillende disciplines aan bod zoals slalom varen, wildwater technieken en kanopolo ! Aan het einde van de 2e proefles gaan we zelfs leren eskimoteren.

Onze jeugd-groep traint elke vrijdagavond vanaf 19:30 op het Staalbergven in Oisterwijk. Hier hebben we een buitenzwembad en een groot ven ter beschikking om alle disciplines van de kanosport te beoefenen. Voor de ouders staat een kopje koffie klaar in de kantine met uitzicht op de trainingen op het ven.

Openluchtzwembad ‘Staalbergven’ Vennelaan 8 –Oisterwijk

info@kvoisterwijk.nl (geef bij opgave je naam, leeftijd en contactgegevens door)

Meer informatie: www.kvoirsterwijk.nl

Kanovereniging HWC de Helmvaarders

Woensdag 29 mei

Introductie kanoën Kanaaldijk Zuidoost 50 – 5705 BE  Helmond

Aanmelden: hwc.secretaris@gmail.com.

Meer informatie: www.helmvaarders.nl

Kanovereniging EKV Beatrix

Serie van 3 kennismakingslessen op 10, 17 en 24 juni om 18.45 uur

Tijdens de kennismaking krijg je een kijkje bij onze vereniging en stap je uiteraard in de kano.

Wij verzorgen in de zomertijd voor de jeugdleden trainingen op het water op maandag en zaterdag. Als de klok teruggezet wordt, worden er conditietrainingen en gymzaal-trainingen gegeven (boot camp stijl voor kinderen). Er zijn elke winter ook een paar mogelijkheden om in het zwembad te trainen/spelen met een boot. Elke zes weken hebben we een evenementje voor de jeugdleden. Dat kunnen speciale trainingen zijn, een toertochtje of een trainingsweekend.

Beatrixkade 50 – Eindhoven

Aanmelden: klik hier.

Meer informatie: www.ekvbeatrix.nl.

SUPclub Nederland, supclub Eindhoven Meer informatie: Marleen Backx –  06-42 73 01 12
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Watersportschool Frissen

31 juli, 1 en 2 augustus

Waterfundagen! Zeilen, kanoën, banaanvaren en suppen!

Leren zeilen kan bij Watersportschool Frissen voor beginners in alle leeftijden. Kinderen vanaf 7 jaar zeilen in Optimisten, terwijl oudere jeugd in grotere sportieve boten les krijgt.

Oolderhuuske 1 – Roermond via www.waterfundagen.nl of 0475-327 873.
Thorner Zeilclub Deze bloeiende vereniging is opgericht kort na het ontstaan van de eerste grindplassen, in 1969. Meers 32 – 6017 BD Thorn jeroen.kraaij@gmail.com of www.thornerzeilclub.nl
Roermondse Watersport Vereniging Nautilus Bij voldoende aanmeldingen wordt er een speciale lesdag georganiseerd. Hierin leer je kanoën in een echte kajak, met spatzeil. Je leert de eerste vaartechnieken en natuurlijk veilig uit je kajak komen nadat je bent omgeslagen. En wat dacht je van kano-dansen? Na de proefles kan je door met cursus waarbij je ook kennis maakt met wildwater-varen!. Maasboulevard 4 – Roermond Aanmelden via stijn-desserjer@hotmail.com. Kijk op www.rwvnautilus.nl voor meer informatie.
Watersportvereniging Ascloa Vanaf mei worden op zondagochtend zeillessen in de Optimist gegeven. De zeillessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs volgens het CWO systeem. Eindweg 6 – Roermond-Asselt Mail jeugdzeilenascloa@hotmail.com of kijk op www.wsvascloa.nl voor meer informatie.
Kanovereniging Viking Venlo Kanosport de uitdaging in je leven waarin jij je eigen koers bepaalt! Vikingweg 1 – Venlo Mail secretariaat@kvvikingvenlo.nl of kijk op www.kvvikingvenlo.nl voor meer informatie.
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Windsurfvereniging Almere Centraal

Proeflessen worden gegeven op de woensdagavond en

donderdagavond. De lessen starten om 18:00 en duren tot 20:00 uur.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij ons windsurflessen volgen. Voorwaarde is wel minimaal zwemdiploma A. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen. Hele kleine lichte zeiltjes die door de kinderen makkelijk uit het water te trekken zijn. Per instructeur zijn er maximaal 6 lessers. Als je bij ons komt surfen dan surf je op het materiaal van de windsurfvereniging. Daarnaast gebruik je een neopreen surfpak, surfschoentjes en een drijfvest. Oevergriend 70 – Almere Schrijf je hier in of kijk op www.almerecentraal.nl voor meer informatie.
Regatta Center Muiderzand Heb je net voor het eerst gezeild en wil je beter leren zeilen? Kom dan zeilen bij Regatta centrum Muiderzand. Onze locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op een afgesloten terrein. We bieden complete faciliteiten gericht op jeugdzeilers! IJmeerdijk 4 – Almere www.regattacentermuiderzand.nl
Zeilschool Haddock

Zeilschool Haddock verzorgt van april tot oktober cursussen zeilen en windsurfen voor zowel jeugd als volwassenen. In de meivakantie bieden we twee keer een driedaags watersportprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar aan en in de zomervakantie organiseren we zes weken lang snuffelweken voor kinderen vanaf 7 jaar, watersportkampen voor kinderen vanaf 8 jaar en zeilkampen voor jongeren vanaf 12 jaar.

Nieuw dit jaar is Expeditie Alcazar, een superstoere kano-kampeertocht van drie dagen, waarbij we met Canadese kano’s door Almere trekken. Een tocht voor wie houd van een uitdaging en gek is op water, kamperen, vuur maken en het outdoor-leven!

Surfstrand, haven 2 – Gooimeerdijk west www.haddockwatersport.nl

DeZeilschool Zeewolde

9 juni – ochtend en middag

7 juli – ochtend en middag

14 juli – 25 augustus – iedere zondagochtend

Tijden ochtend: 9:30 – 12:30

Tijden middag: 13.30 – 16.30  

Leuk dat je interesse hebt in één van de mooiste sporten die de wereld rijk is: Zeilen! Wij van DeZeilschool organiseren inmiddels alweer meer dan 14 jaar zeillessen en kampen met Passie voor Zeilen. Dasselaarweg 1 – Zeewolde Schrijf je hier in of kijk op www.dezeilschool.nl voor meer informatie.
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Windsurfvereniging Almere Centraal

Proeflessen worden gegeven op de woensdagavond en

donderdagavond. De lessen starten om 18:00 en duren tot 20:00 uur.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij ons windsurflessen volgen. Voorwaarde is wel minimaal zwemdiploma A. Wij beschikken over materiaal dat geschikt is om op die leeftijd te leren surfen. Hele kleine lichte zeiltjes die door de kinderen makkelijk uit het water te trekken zijn. Per instructeur zijn er maximaal 6 lessers. Als je bij ons komt surfen dan surf je op het materiaal van de windsurfvereniging. Daarnaast gebruik je een neopreen surfpak, surfschoentjes en een drijfvest. Oevergriend 70 – Almere Schrijf je hier in of kijk op www.almerecentraal.nl voor meer informatie.

Baarnse Watersportvereniging de Eem

Er wordt iedere zaterdagochtend vanaf 10.00 uur geroeid en gezeild door de jeugd.

 

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan  gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger. Bij ons kun je leren zeilen als je 12 jaar of ouder bent en leren roeien als je 10 jaar of ouder bent. BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging in Baarn, de jeugdgroep staat bekend als een gezellige, actieve en sociale groep. August Janssenweg 42 – Baarn Je kunt een gratis proefles aanvragen door een e-mail te  sturen aan zeilen@bwvdeeem.nl of door je aan te melden via de website www.bwvdeeem.nl onder ‘lid worden’.

Zeilschool de Vuurtoren

 

Hans en Tries, zeilhelden van het zuiverste water, hebben 

Zeilschool de Vuurtoren in 1992 opgericht. Samen met een gezellige instructeursbende zorgen ze ervoor dat je verslingerd raakt aan het zeilen: bij de Vuurtoren word je opgeleid tot zeilheld. Bij de Vuurtoren vinden we zeilen heel erg leuk. En dat is dan ook het allerbelangrijkste; dat het leuk is. Zowel tijdens de lessen als er tussendoor maken we er een feest van. 

Oud Loosdrechtsedijk 97a – Loosdrecht www.zeilschooldevuurtoren.nl

Zeilschool de Vinkeveense Plassen

 

Heb je zin in een zomerweek water fun? Op korte afstand van het Gooi biedt zeilschool Vinkeveen interne en externe zeilkampen en cursussen aan in 14 verschillende boottypen. Centraal in onze opleidingen staat ‘plezier in het zeilen’! Het volgen van een zeilcursus is in onze filosofie slechts een begin: onze inspanningen zijn er met name op gericht dat de cursisten na afloop van een zeilweek weer graag in een zeilboot stappen. Dit gebeurt alleen als ze het zeilen leuk vinden en succesbeleving hebben tijdens de zeillessen. Deze aanpak is de kracht van onze zeilschool.  Herenweg 144 – Vinkeveen www.zeilschoolvinkeveen.nl
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Surfvereniging Windkracht Dordrecht

Zondag 14 juli, 11 augustus en 22 september om 10:00 uur zijn er opstapdagen.

De opstapdagen beginnen met een korte kennismaking met de instructeur en de andere deelnemers, uiteraard onder het genot van een bakje koffie/thee.
Hierna volgt een stukje theorie over de wind, het water en het materiaal. Vervolgens krijg je een pak uitgedeeld en oefenen we de basisbeginselen van het surfen lekker veilig op de kant, m.b.v. de simulator
Baanhoekweg 9, Dordrecht Voor meer informatie en aanmelding ga je hier heen.

Koninklijke Dordrechtsche R&ZV

 

 

Bij de KDR&ZV leer je op een leuke manier goed zeilen. Nadat je in het voorjaar jeugdlid bent geworden van onze vereniging kan je lessen gaan volgen van mei tot oktober. Per zeilseizoen doorloop je één CWO niveau. Als je tussen de 8 en 13 jaar bent, dan hebben wij de 1-mans Optimist groepen voor je. Ben je tussen de 13 en 18 jaar, dan hebben wij de spectaculaire 2-mans RS Feva boten voor je. Wantijpark 2 – Dordrecht

www.kdrzv.nl

 

 

WSV Woudrichem

 

De zeillessen worden gegeven op zondagochtend van half mei tot september, met een tussenstop in de zomervakantie. Aan het einde van de zomervakantie is er een zeilkamp van zaterdag op zondag en één of meer wedstrijden. 

 

Schapendam 5 – Woudrichem www.wsv-woudrichem.nl
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie
Watersportvereniging Wormer

Maandag 20 t/m donderdag 23 augustus van 18.00 tot 20.00 uur.

Angstreductie van water- wind- en wiebelvrees. Mogelijkheid om na de zomervakantie in te stromen in blok 2 voor het CWO 1 diploma
Dorpsstraat 277 A – Wormer Aanmelden kan via jeugdzeilenwvw@gmail.com.

Kanovereniging de Zwetplassers

Vrijdagavond 20 én 27 juli van 19:00 tot 20:00 uur (of een latere datum in overleg).

Vervolg introductie kanovaren inclusief een rondje varen met een jeugdgroep door het Wormer en Jisperveld  én kennismaking met kanopolo.

Als gewoon kanoën voor jou niet snel genoeg gaat kun je ook meedoen kanowedstrijden waarbij je zo snel mogelijk van start naar finish vaart. Bij onze club is een jeugd kanopoloteam dat nog op zoek is naar nieuwe teamgenoten. Bovendien is er 8 en 9 sept een toernooi in Wormer speciaal met jeugdteams. Wil je eens meevaren? Dat kan! Laat het vooraf even weten en wij zorgen dat er een kano voor je klaar ligt.

Sternstraat 18 –  Wormer Aanmelden doe je via jeugd@zwetplassers.nl

Kanovereniging Viking Amsterdam

Woensdagavond, 18 én 25 juli vanaf 19:00 uur (of een latere datum in overleg)

Vervolg introductie kanovaren met een jeugdgroep, kennismaken verschillende kano disciplines.

Neem sportkleding mee die nat mag worden, (water)schoenen, een handdoek én een setje droge kleren.

Vikingpad 40 –  Amsterdam

Aanmelden doe je via bestuur@kvviking.nl 

www.kvviking.nl

 

 

 

Zeilvereeniging De Onderlinge

Aansluiten bij onze lessen kan weer in 2020

De lessen voor 2019 zitten al vol bij ZV de Onderlinge. Daarom hebben we het vervolgaanbod verplaatst naar het nieuwe zeilseizoen in 2019.

Bij ons leer je hoe leuk zeilen is! Zeillessen voor jeugd tussen 8 en 14 jaar op ons jachthaven complex in Zaandam. Deze opleiding wordt gegeven door enthousiaste instructeurs, in onze verenigings bootjes (optimisten) en volgens de CWO richtlijnen. Lessen geschieden in de zomerperiode, door de week in de avonduren.

D. Sonoyweg11 – Zaandam

www.zvdeonderlinge.nl

 

Sail & Surf Center Monnickendam

Op afspraak is het mogelijk om een proefles te volgen.

Je krijgt een zeilles van enthousiaste instructeurs!

Zeilen en surfen is voor alle leeftijden. Hoe oud je ook bent: iedereen kan het leren! Lekker actief en ontspannen watersporten? De Gouwzee en het Markermeer zijn er de ideale plek voor. Wil je leren surfen of zeilen of ben je al ervaren, maar heb je niet het juiste materieel? Bij Sail & Surf Center Monnickendam helpen we je, individueel of in groepsverband, graag het water op!

Galgeriet 5 G – Monnickendam

Aanmelden doe je via info@sailensurfcenter.nl

 

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Watersportvereniging St. Nicolaasga

 

Ieder jaar organiseert de vereniging een aantal lesavonden voor kinderen uit de omgeving Westend 23 – St. Nicolaasga

Opgeven voor deze zeillessen kan al vanaf groep 4 via:

www.wsc-stnic.nl

Watersportvereniging Zevenwolden

Elk zomerseizoen zeilen we weer fanatiek met de  jeugd. Van april tot oktober zijn we op maandagavond op en rond de Brekken te vinden. Je krijgt les in kleine groepjes van je eigen niveau. Er wordt op maandagavond van 17.30 tot 20.00 uur gezeild. Wil je zelf leren zeilen, spelletjes doen op het water en eens een wedstrijdje zeilen? Doe dan mee!

 

Plattedijk 2 – Lemmer Aanmelden doe je via jeugd@zevenwolden.nl

Koninklijke Watersport Vereniging Langweer

 

Ieder voorjaar organiseert de vereniging zeillessen voor  kinderen vanaf 8 jaar. De CWO erkende instructeurs geven gedurende ongeveer 7 maandagen van 18.00 tot 20.30 uur les. Je hoeft geen eigen boot te hebben, die kun je bij ons huren!

 

Pontdyk 8 – Langweer

Wil je meedoen stuur dan een e-mail naar: 

jeugdzeilen@kwvlangweer.nl

 

 

 

 

 

Watersportvereniging Sleattemermar

 

Samen met Zeilschool de Stipe en Zeilschool de Ullepanne organiseert de vereniging jaarlijks in het voorjaar zeillessen voor de jeugd (8-17 jaar)  uit de regio. We trappen af met een zwembadles, daarna neemt de Stipe de eerste 2 dagen voor haar rekening (optimist, laser pico, windsurfen), daarna volg je 3 lessen gegeven door Zeilschool de Ulepanne. Heb je al zin gekregen om het water op te gaan? Schrijf je dan in!

 

Tsjamkedykje 9 – Balk

Schrijf je in via: jeugdzeilen@sleattemermar.nl

 

 

Watersportvereniging Heeg

Op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur worden er zeillessen gegeven.

De lessen starten in mei en gaan door tot half september. We eten altijd gezamenlijk een boterham en een kopje soep op het eiland. Wil je meedoen met onze lessen? Schrijf je dan in.

 

Pharshoeke 1 – Heeg

Aanmelden doe je via

www.wsheeg.nl

 

 

 

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

 

Woensdagavond 28 augustus  of 4 september vanaf 19.00 uur (of een latere datum in overleg).

Introductie kanovaren met een jeugdgroep, kennismaken verschillende kano disciplines. Neem sportkleding mee die nat mag worden, (water)schoenen, een handdoek én een setje droge kleren.

Vikingpad 40 – Amsterdam

Indien je graag eens vrijblijvend wil komen proberen kan dat.

Stuur een mailtje met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer naar: jeugd@kvviking.nl.

Watersportvereniging De Koenen

In september op vrijdagmiddag, zaterdag- of zondagmiddag.

Op vrijdag wordt er in 3 verschillende groepen (beginner, midden en  gevorderd) gezeild. De haven ligt aan het Jollenpad , vlakbij  sporthallen Zuid, met de fiets vanuit Amsterdam goed te bereiken.  Kinderen krijgen op een leuke, veilige manier les van CWO gecertificeerde instructeurs.

 

Jollenpad 13 – Amsterdam Aanmelden doe je via: jeugdzeilen@wvdekoenen.nl (Jacqueline Schoenmakers)

Zeilschool IJburg

 

Zaterdag 31 augustus van 14.00 tot 17.00 uur.

Zeilschool IJburg is een zeilschool die haar focus heeft op de jongste doelgroep die kan leren zeilen. Kinderen en jongeren kunnen bij Zeilschool IJburg op een laagdrempelige en speelse manier leren zeilen. Want wat is er mooier dan spelenderwijs te leren zeilen? Door middel van oefeningen in spelvorm leren de kinderen op een leuke en veilige manier zeilen. Al snel voelen ze zich op hun gemak in hun zeilbootje en durven op deze manier hun grenzen te verleggen.

Krijn Taconiskade 1 – Amsterdam

Aanmelden kan via de link op de website: www.zeilschoolijburg.nl

 

 

 

Kanovereniging Frisia

 

Je mag 3 maandagavonden kennis komen maken in de periode t/m 1 oktober.

Tijdens de proeflessen maak je kennis met vlakwater wedstrijdvaren. Neem sportkleding mee waar je gemakkelijk in kunt zwemmen, zoals bijvoorbeeld nylon hardloop of voetbalkleding. Verder heb je surfschoentjes of waterschoentjes nodig, liefst met een soepele zool. K.V. Frisia heeft goede kleedkamers en douches, dus net als bij elke andere sport kun je in je gewone kleren naar de club komen en daar omkleden, en na de les kun je douchen. De eerste lessen vinden plaats op het water voor de club met club materiaal.

Op Frisia gaan sport en gezelligheid samen. Er wordt serieus voor wedstrijden getraind of voor een sportief rondje bos en er zijn ook andere activiteiten.

Bleekerskade 4 – Amstelveen

Schrijf je in via: jeugd@kvfrisia.nl (vermeld je naam, leeftijd en de datum dat je de eerste keer wilt komen).

 

 

 

 

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Zeilvereniging Schildmeer

 

Op een vrijdagavond in september naar keuze. 

Maak kennis met de coolste zeilboot voor de beginnende zeiler: De Optimist! Zelf je boot besturen en met andere opti-zeilers in kleine groepjes het water op! Je wordt begeleid door enthousiaste gekwalificeerde instructeurs.

Zeilvereniging Schildmeer bestaat sinds 1942 en de afgelopen jaren heeft menig zeiler van onze club (inter)nationale wateren bevaren. Als club varen we ook onderlinge wedstrijdjes. Tot slot: jong geleerd is oud gedaan; zeilen verleer je nooit! Je hebt je leven lang plezier van! Je hoeft zelf geen boot te hebben onze club beschikt over voldoende optimisten.

Roegeweg 3A – Steendam

Mail naar training@zeilverenigingschildmeer.nl of WhatsAapp naar: 0621456252.

 

 

VWDTP (Vereniging Watersport De Twee Provinciën)

Zaterdag 21 september van 09.30 tot 16.00 uur.

Wij organiseren dan een clinic in optimisten en laser pico’s. Er wordt gezorgd voor de lunch, boten, een zwemvest en wetsuit. De kosten voor deze dag bedragen €50.

Meerweg 227 – Haren Aanmelden doe je via: jeugdzeilenvwdtp@gmail.com o.v.v. Clinic Optimist on Tour.
Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

 

Indien je graag eens, vrijblijvend, op woensdagavond wil komen proberen kan dat!

Introductie kanovaren met een jeugdgroep, kennismaken verschillende kano disciplines. Neem sportkleding mee die nat mag worden, (water)schoenen, een handdoek én een setje droge kleren.

Vikingpad 40 – Amsterdam

Indien je graag eens vrijblijvend wil komen proberen kan dat.

Stuur een mailtje met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer naar: jeugd@kvviking.nl.

Watersportvereniging De Koenen

In september op vrijdagmiddag, zaterdag- of zondagmiddag.

Op vrijdag wordt er in 3 verschillende groepen (beginner, midden en  gevorderd) gezeild. De haven ligt aan het Jollenpad , vlakbij  sporthallen Zuid, met de fiets vanuit Amsterdam goed te bereiken.  Kinderen krijgen op een leuke, veilige manier les van CWO gecertificeerde instructeurs.

 

Jollenpad 13 – Amsterdam Aanmelden doe je via: jeugdzeilen@wvdekoenen.nl (Jacqueline Schoenmakers)

Watersportvereniging Het Bovenwater

 

Proeflessen starten in 2020 weer. 

Jaarlijks kunnen kinderen zeillessen volgen, CWO 1, 2 en 3 genoemd. CWO 1 is op beginner niveau, CWO 2 op gevorderd niveau en CWO 3 op vergevorderd niveau. Deze cursussen zijn dus geschikt voor elke zeiler, zowel beginnend, gevorderd of vergevorderd. De cursussen vinden plaats op vrijdagavond en op zondag(ochtend/middag).

De CWO-lessen zijn in het voorjaar en in het najaar. De voorjaarslessen bestaan uit een blok van 10 lessen van elk 2 uur en daarnaast een afzeildag waarop de kinderen een diploma of vorderingenstaat behalen. De najaarslessen bestaat uit een blok van 8 lessen van elk 2 uur en ook een afzeildag.

Uilenweg 15 – Lelystad

Je kunt binnenkort inschrijven via de website: http://www.wvbovenwater.nl

 

 

 

Kanovereniging Frisia

 

Je mag 3 maandagavonden kennis komen maken in de periode t/m 1 oktober.

Tijdens de proeflessen maak je kennis met vlakwater wedstrijdvaren. Neem sportkleding mee waar je gemakkelijk in kunt zwemmen, zoals bijvoorbeeld nylon hardloop of voetbalkleding. Verder heb je surfschoentjes of waterschoentjes nodig, liefst met een soepele zool. K.V. Frisia heeft goede kleedkamers en douches, dus net als bij elke andere sport kun je in je gewone kleren naar de club komen en daar omkleden, en na de les kun je douchen. De eerste lessen vinden plaats op het water voor de club met club materiaal.

Op Frisia gaan sport en gezelligheid samen. Er wordt serieus voor wedstrijden getraind of voor een sportief rondje bos en er zijn ook andere activiteiten.

Bleekerskade 4 – Amstelveen

Schrijf je in via: jeugd@kvfrisia.nl (vermeld je naam, leeftijd en de datum dat je de eerste keer wilt komen).

 

 

 

 

Locatie en datum Vervolgaanbod Adres Aanmelden en meer informatie

Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging

 

In 2020 organiseren wij een open dag waarbij je van harte welkom bent om nog een keer kennis te maken met zeilen en onze vereniging. 

Van mei tot oktober wordt op het Spaarbekken in Dordrecht instructie gegeven om vooral jeugdleden voor te bereiden op het halen van CWO-diploma’s. Daarnaast worden er onderlinge wedstrijden gehouden en gaan leden op pad om zich buiten de vereniging te meten met anderen. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Spaarbekken De Grote Rug – Baanhoekweg 9 – 

Dordrecht

 

Stuur een mailtje naar: zeilcommissaris@kdrzv.nl

Deventer Kano Vereniging Ben je graag buiten én op het water? Hou je van vrijheid, sportiviteit én gezelligheid? Dan is kanovaren iets voor jou! Leren kanovaren kan tijdens de training of tijdens een cursus ‘basisvaardigheden kanoën’. Heb je geen eigen kano? Geen probleem, je kunt gebruik maken van een verenigingskano. Gashavenstraat 9 – Deventer Wil je een keer kennismaken en misschien wel meevaren tijdens een woensdagavond, stuur dan een berichtje via de website

1ste Brabantse Zeilschool De Biesbos

 

Zondag 19 april 2020 vanaf 11.00 uur open dag, maar je ons de komende weken altijd bellen of mailen voor een afspraak om kennis te komen maken. Wij organiseren dit najaar nog diverse lessen en cursussen.

Informatie Sinds 1969 ligt aan de oever van de Amer, in het hart van Drimmelen, de 1e Brabantse Zeilschool de Biesbos. Op de uitdagende rivier de Amer geven wij les aan jong en oud. Van 8 tot 88 jaar, wij bieden de mogelijkheid om te leren zeilen en te genieten van het natuurgebied: het Nationale Park de Biesbosch.

Bieschbosweg 3 – Drimmelen

Je kunt inschrijven via info@zeilschool-biesbos.nl of door te bellen naar 0162-682 266.

 

 

 

Zeilschool Wavie

 

Zondag 29 september van 09.30 tot 13.00 uur of van 14.00 tot 17.30 uur.

Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden. Onze vloot bestaat uit 18 optimisten, 3 Laser Pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken. De inwoners van Lansingerland, Rotterdam en omstreken wonen dichtbij de Rottemeren. De watersportmogelijkheden waren tot op heden beperkt, maar daar brengt onze Zeilschool verandering in! Wij willen ervoor zorgen dat de inwoners optimaal kunnen genieten van watersportactiviteiten in dit prachtige gebied.

Rottekade 2A – Zevenhuizen

Schrijf je in via info@wavie.nl of 06-13 777 345.

 

 

 

 

 

Otterclub
Kan jij geen genoeg krijgen van het water en watersport? Wordt dan gratis lid van de Otterclub. Als lid van de Otterclub:

  • Blijf je op de hoogte van al het watersportnieuws;
  • Ondernemen we samen met andere leden van de Otterclub vele leuke activiteiten bij jou in de buurt en wordt je uitgenodigd voor bijvoorbeeld Optimist on Tour, zeilkampen en clinics en cursussen bij jou in de regio;
  • Ontvang je persoonlijke tips & tricks van bekende topsporters;
  • Ontvang je de Otterpost met alle nieuwtjes, prijsvragen, quizjes en leuke raadsels.

Ben jij fan van de watersport en wil je op de hoogte gehouden worden van alle watersport activiteiten voor de jeugd? Klik op onderstaande button en meld je gratis aan voor de Otterclub! Heb je meegedaan aan Optimist on Tour? Dan ben je automatisch lid.