Meer informatie

Bij Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond, maken kinderen gratis kennis met verschillende watersporten. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd! Bekijk hier de tourkalender.

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben al meer dan 80.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Om kinderen na hun deelname weer terug te kunnen zien op het water, organiseren watersportverenigingen en vaarscholen een gratis proefles in de buurt. Veel deelnemers hebben de stap gemaakt naar een lokale vereniging of vaarschool. Bekijk hier een overzicht van gratis proeflessen bij jou in de buurt.

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond.