Volop watersportplezier voor kinderen!

In 2018 is er voor kinderen ook weer veel waterpret te beleven en gaan we met elkaar het water op. Kinderen kunnen kosteloos kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren. Kijk voor een van de volgende activiteiten en meld je gauw aan. 

Optimist on Tour in het zwembad- veilig het water op!
Zin in een dagje uit? Ossie de Otter heeft iets leuks! Nog een paar maanden en we kunnen weer het water op. Lekker zeilen, kanovaren en suppen. Superleuk! Maar soms kan het een beetje spannend zijn, dan gaat je boot ineens heel erg schuin en sla je misschien bijna om. Maar wist jij dat je gewoon kan ademen onder een omgeslagen optimist? En dat je met een simpel trucje de boot weer snel rechtop hebt? 

Speciaal voor jou is er Optimist on Tour in het zwembad. In de vertrouwde (en warme!) omgeving van het zwembad leer je alle trucjes zodat je veilig met je Optimist het water op kan. Naast omslaan kun je ook kanovaren en leer je andere tips & trics. Kortom: veel waterpret! 

Wil jij leren hoe je in een optimist omslaat? En wat je moet doen als dat gebeurt? Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je een zwemdiploma A? Heb je zin in een leuke middag vol waterpret? Meld je, samen met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje aan.

Waar en wanneer?
28 februari: Den Haag (onder voorbehoud)
18 maart: Voorburg
24 maart: Aalsmeer – via Watersportvereniging de Nieuwe Meer
30 maart: Aalsmeer – via Aalsmeer zeilschool
4 mei: Vlagtwedde (Groningen)
Vanaf 1 februari zullen de aanmeldingen open gaan! Ben jij er als eerste bij? Houd de website van Optimist on Tour in de gaten en volg ons op Facebook. 
Voor een impressie: bekijk de video!

Optimist on Tour: gratis kennismaking met de watersport
In 2018 is het watersportevenement voor de jeugd door heel Nederland te vinden en maken kinderen kosteloos kennis met diverse disciplines van de watersport.

Van Optimist on Tour in de klas en zeilkampen tot een proefles bij de vereniging, jij maakt gratis kennis met de watersport. Stap in een Optimist, kano of op een SUPplank en maak plezier met je vriendjes en vriendinnetjes. Nog even en Optimist on Tour gooit de trossen los om aankomend seizoen aan te meren in onder andere Amsterdam, Houten, Almere, Medemblik, Roermond, Dordrecht, Den Haag (tijdens de finish van de Volvo Ocean Race) en Zaanse Schans.

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour start haar vijfde jaar met een speciale editie: Optimist on Tour zeilkamp op de HISWA! In samenwerking met zeilscholen heeft het Watersportverbond een bijzonder zeilkamp voor je in petto en maken kinderen kennis met de watersport via een complete zeilschoolbeleving. Lees verderop in dit magazine meer over deze speciale editie of ga naar www.optimistontour.nl voor meer informatie en aanmelden.

Waar en wanneer?
7 t/m 11 maart Amsterdam (HISWA)
14 en 15 april Houten
22 t/m 26 mei Medemblik (Medemblik Regatta)
11 t/m 13 juni Roermond
20 t/m 23 juni Dordrecht
24 juni t/m 1 juli Den Haag (Finish Volvo Ocean Race)
11 t/m 14 juli Zaanse Schans
11 t/m 14 juli Almere
Benieuwd wat je kunt verwachten? Neem hier alvast een kijkje bij Optimist on Tour Dordrecht.

Gratis proefles bij jou in de buurt!
Is jouw zoon of dochter enthousiast en toe aan nog meer avontuur op het water? Dan kunnen wij jullie verder helpen. Diverse verenigingen en zeilscholen bieden geheel vrijblijvend een vervolgles aan.
Kijk voor een overzicht op www.optimistontour.nl/proefles en meld je aan voor een proefles bij jou in de buurt.
Wil jij graag een proefles volgen bij de vereniging of vaarschool bij jou in de buurt maar staat deze er niet bij? Laat het ons weten via optimistontour@watersportverbond.nl. We helpen je graag verder.

Optimist on Tour zeilkamp
Naast de reguliere Optimist on Tour dagen kun je ook op Optimist on Tour zeilkamp! In samenwerking met zeilscholen organiseren we zeilkampen waar je (nog beter) leert zeilen in de Optimist. Maar nu een paar dagen achter elkaar. Dit betekent dat je overdag lekker op het water bent, maar ook gezellig blijft eten, slapen en keten.

Waar en wanneer?
28 april t/m 6 mei – Friesland (Woudsend, zeilschool het Molenhuis)
Check hier de beelden van het zeilkamp in Balk >>

Q-cup: jouw eerste stap richting het wedstrijdzeilen!
Kan jij zeilen in een Optimist en ben je toe aan jouw eerste stap in het wedstrijdzeilen?  Doe mee aan de Q-cup en maak kennis met het wedstrijdzeilen!  Tijdens de Q-cup leer je de eerste kneepjes van het wedstrijdvaren én vaar je jouw eerste wedstrijden in een vriendschappelijke competitie. Plezier staat voorop! Wij zorgen dat er een boot voor je klaar ligt en dat je veilig het water op gaat en een zwemvest draagt. Enthousiast en zin in jouw eerste competitie op het water? Wij dagen je uit! Meld je aan via www.qcup.nl en kijk hier voor alle wedstrijddata en extra informatie.

Er zijn nu 4 Q-cup-regio’s definitief: 

  • Groningen (3 locaties)
  • Randmeren (4 locaties)
  • Aalsmeer (4 locaties)
  • Zeeland (3 locaties)
  • Woudrichem/ Gorinchem (1 locatie)

Voor het laatste overzicht van alle data en meer informatie: www.qcup.nl.