Middagje waterpret in het zwembad tijdens de Watersport Survival

Op zondag 10 september organiseren Sportfondsen en het Watersportverbond ‘de Watersport Survival’ voor kinderen (met zwemdiploma A) van 5 t/m 12 jaar in zwembad de Bongerd (Wageningen).

Van 14.00 – 17.15 uur is het vrijzwemmen en tussentijds kun je deelnemen aan de Watersport Survival. Dit wordt in tijdsblokken georganiseerd van ongeveer 1 uur. Je maakt kennis met verschillende onderdelen van de watersport. Je leert hoe je met een optimist kan omslaan en weer overeind kan komen. Verder kun je meedoen aan bootwedstrijdjes of laten de instructeurs je een speciaal parcours peddelen. De Watersport Survival is niet alleen leerzaam maar ook nog eens heel erg leuk!
Mis het niet en schrijf je nu in!

Meer over de Watersport Survival
Onder toeziend oog van meerdere instructeurs leren kinderen tot en met 12 jaar in de vertrouwde omgeving van het zwembad hoe te reageren bij problemen op het water. Met de Watersport Survival willen het Watersportverbond en Sportfondsen de veiligheid op het water vergroten.

“Door kinderen bepaalde oefeningen in het zwembad te laten uitvoeren, leren we hen dat ze niet bang hoeven te zijn”, aldus hoofdinstructrice Ilse Köpping. “In een clinic van een uur leren de kinderen hoe lastig het is om een zeilboot als de optimist überhaupt om te laten slaan en leren ze spelenderwijs hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen optimist en dat ze met een simpel trucje de boot weer snel rechtop krijgen.”

Kinderen die deelnemen hebben minimaal een A-diploma, maar betekent dit ook dat ze zich te allen tijde kunnen redden in het water? Volgens Aline Baas van Sportfondsen Nederland worden kinderen tijdens de Watersport Survival blootgesteld aan allerlei situaties waarbij ze leren zich in allerlei omstandigheden te redden in het water. Deelname is superleuk, maar ook heel erg leerzaam.

Optimist on Tour
De Watersport Survival is een aanvulling op het succes van de Optimist on Tour. Hier hebben sinds de start in 2014 meer dan 40.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Voor het laatste nieuws en data van de Optimist on Tour in Nederland, houd optimistontour.nl of de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten.
Kinderen die na Optimist on  Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt.