Van 22 tot en met 26 mei kunnen kinderen in Medemblik gratis kennismaken met de watersport

Van 22 tot en met 26 mei kunnen kinderen in Medemblik gratis kennismaken met de watersport. Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement, meert dan weer aan in de Oosterhaven in Medemblik.

Optimist on Tour vindt plaats tegelijk met de Medemblik Regatta. Olympisch kampioenen zoals Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester varen hun wedstrijden op het IJsselmeer bij Medemblik. Jij kan nu ook leren zeilen in een Optimist, kanovaren of suppen net als Dorian en Marit. Kom met je vriendjes en vriendinnetjes langs bij Optimist on Tour!

Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 zullen onder schooltijd meedoen aan Optimist on Tour. Twaalf klassen krijgen van tevoren al een ‘spreekbeurt’ op school, waarbij een instructeur alles komt vertellen over zeilen. In de middag en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan kanovaren of suppen (stand up paddling). Plezier op het water gegarandeerd!  

In Medemblik werkt Optimist on Tour ook samen met de KNRM (de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Kinderen leren bij de KNRM alles over veiligheid en kunnen met de Tjerck Hiddes, een voormalige reddingboot van de KNRM,  het IJsselmeer op gaan om de wedstrijden bij de Medemblik Regatta te bekijken.

Om kinderen uiteindelijk de stap naar een vereniging te kunnen laten maken, wordt samengewerkt met WSV Bestevaer uit Medemblik. Ivonne Kirschbaum, Coördinator Jeugdzeilen geeft aan: “Geweldig dat de kinderen op deze wijze met de watersport kennismaken. Bij de WSV Bestevaer liggen de Optimisten ook klaar voor een gratis proefles. Deze zomer zijn er vier zeilkampen, lekker in de zomervakantie leren zeilen, surfen en suppen. De leukste week van het jaar, aan een beschut water, met een doorgang naar het IJsselmeer. Bestevaer bruist!, maar eerst naar de Optimist on Tour”.

Meer informatie over Optimist on Tour vind je op deze website, hier kan je je ook gelijk inschrijven!

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond. Er wordt bij de organisatie samengewerkt met Watersportvereniging Bestevaer uit Medemblik. Ilse Köpping, hoofdinstructrice van Optimist on Tour: “Via Optimist on Tour wil het Watersportverbond kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Na hun eerste meters op het water zien we kinderen altijd blij uit hun boot stappen. Na deelname aan Optimist on Tour is de vervolgstap naar een aangesloten vereniging of zeilschool klein: ze kunnen hier gratis een proefles volgen. Zo maken we een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport!”

Op dinsdag zal het startschot van Optimist on Tour gegeven worden door Joset Fit, wethouder van de gemeente Medemblik. Wil jij tips krijgen van deze topzeiler? Schrijf je hier in voor Optimist on Tour in Dordrecht en houd de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten voor het laatste nieuws..

Medemblik Regatta

Dit jaar vindt de 34e editie van de Medemblik Regatta plaats, dit zeilevenement waar topsporters van over de hele wereld aan meedoen wordt altijd in de laatste week van mei in Medemblik georganiseerd. Voor en na je bezoek aan Optimist on Tour kan je in de Regatta haven een kijkje nemen bij dit grote evenement en wellicht loop je Olympisch kampioen Dorian wel tegen het lijf! Op zaterdag vinden de finales plaats die vanaf de dijk bij Medemblik goed zichtbaar zijn, hopelijk zien we je snel in Medemblik! Wil je meer weten over de Medemblik Regatta? Klik dan hier.

Medemblik Nautiek

Naast Optimist on Tour vindt op zaterdag 26 mei het meest spetterende en swingende familie wateruitje van West-Friesland plaats in Medemblik. Deze dag volgt op een week vol battles van wereldse waterhelden tijdens de Medemblik Regatta en de optimale waterpret voor kinderen. Lees meer op www.medembliknautiek.nl.