Optimist on Tour meert 18 tot 21 april aan in Den Haag

In juni finishen de boten van de Volvo Ocean Race hun spectaculaire race rond de wereld in Den Haag. Ter ere hiervan is Optimist on Tour te vinden in stadsdeel Laak van woensdag 18 april tot en met zaterdag 21 april. Kinderen kunnen hier gratis leren zeilen of kanovaren. Op deze manier maakt Optimist on Tour de watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland. Volgens de weersvoorspellingen beloven het mooie, zonnige dagen te worden.

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond. Ilse Köpping, hoofdinstructrice van Optimist on Tour: “Via Optimist on Tour wil het Watersportverbond kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Na de eerste meters op het water zien we kinderen altijd met een grote glimlach van het water koomen. De vervolgstap naar een aangesloten vereniging of zeilschool is klein: ze kunnen hier nog een keer gratis een proefles volgen. Zo maken we een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport!”

Meerdere locaties in Den Haag
Stadsdeel Laak is niet de enige locatie in Den Haag waar Optimist on Tour in aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race zal aanmeren. Op 16 maart was Optimist on Tour te vinden in de Hofvijver en Optimist on Tour komt nog langs op:

  • 14, 15 en 16 juni – Vlaggetjesdag*
  • 16 en 17 juni – Stadsspelen*
  • 24 juni t/m 1 juli – Finish Volvo Ocean Race

* Data onder voorbehoud

Educatief lesprogramma

Ook basisscholen uit de regio Den Haag nemen deel aan Optimist on Tour. Kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen zwemdiploma A. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie. Ga naar www.optimistontour.nl/inschrijven voor meer informatie en inschrijven en houd de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten voor het laatste nieuws.