Optimist on Tour komt in april terug naar Houten

Op 14 en 15 april wordt Optimist on Tour voor het tweede jaar op rij georganiseerd in Houten. Vorig jaar hebben ruim 400 enthousiaste kinderen op het water naast sportcomplex de Meerpaal een eerste kennismaking met watersport gehad. Hiermee was het een groot succes. Zeilschool het Molenhuis, gelegen in Woudsend in Friesland, en Hockeyclub Houten nodigen ook dit jaar weer kinderen uit voor een gratis kennismaking met de watersport.

Optimist on Tour is het landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennis kunnen maken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren de Houtense kinderen hier zeilen in een Optimist, kanovaren en mogelijk suppen (stand up paddling). Heb je de smaak te pakken? Dan kan je natuurlijk bij Zeilschool het Molenhuis terecht voor een zeilcursus. “Samen laten we de jeugd kennismaken met het zeilen. Het is fantastisch om te zien hoe het Watersportverbond zich inzet voor zowel de topsport als de breedtesport en wederom de kennis en ervaring van Zeilschool Het Molenhuis inroept. Door als zeilschool onze focus te verbreden kunnen wij, op onze beurt, de ‘jeugdzeil-vijver’ aanmerkelijk vergroten en toekomstige (top)zeilers kennis laten maken met de watersport. Het is de gezamenlijke visie van het Watersportverbond en het Molenhuis om zo een duurzame toekomst voor de watersport te realiseren.” Aldus Jeroen Wolthuis, Zeilschool Het Molenhuis.

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond. Ilse Köpping, hoofdinstructrice van Optimist on Tour: “Via Optimist on Tour wil het Watersportverbond kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Na hun eerste meters op het water zien we kinderen altijd blij uit hun boot stappen. Na deelname aan Optimist on Tour is de vervolgstap naar een aangesloten vereniging of zeilschool klein: ze kunnen hier gratis een proefles volgen. Zo maken we een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport!”

Op de site van Optimist on Tour vind je meer informatie en kan men zich inschrijven. Houd ook de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten voor het laatste nieuws.