Kinderen maken gratis kennis met watersport tijdens Dutch Technology Week in Eindhoven

Van donderdag 7 juni tot en met zaterdag 9 juni kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren op de vijver van de High Tech Campus in Eindhoven. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het waterlaboratorium. Met kleine eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs hoe belangrijk water is en dat het niet vanzelfsprekend is dat er schoon water uit de kraan komt. Deze editie van het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven.

“De Dutch Technology Week is de week dat toptechnologie bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ van hun organisatie geven. Een week voor jong en oud, waarbij veel te zien, doen en te beleven is. Ook op het gebied van water.” Aldus Folkert Husyinga van Heart Target. Tijdens de Dutch Technology Week is het doel om kinderen te inspireren door hen kennis te laten maken met watersport en technische uitdagingen. In samenwerking met Gemeente Eindhoven, High Tech Campus, Brunel, Philips, Eurest en Hearttarget laat het Watersportverbond kinderen stralen op het water in zeilbootjes en kano’s op de vijver van de Campus.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Bij het waterlaboratorium van Optimist on Tour kunnen kinderen proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is. Ook kunnen zij onder begeleiding van een instructeur het water op in een Optimist (jeugdzeilboot) en leren.”

Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 zullen onder schooltijd meedoen aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgen van tevoren al een ‘spreekbeurt’ op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereid op hun eerste kennismaking met watersport. In de middag en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Ook medewerkers van alle bedrijven gevestigd op de High Tech Campus kunnen samen met hun kinderen in de achtertuin van hun kantoor komen varen. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan bijvoorbeeld kanovaren. Plezier op het water gegarandeerd!

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.optimistontour.nl en meld je rechtstreeks aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie. Tot  7-9 juni bij Optimist on Tour op de High Tech Campus in Eindhoven!