Kinderen leren zeilen tijdens Dutch Technology Week in Eindhoven

Van 18 tot en met 20 mei kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis zeilles krijgen op de vijver van de High Tech Campus in Eindhoven. Daarnaast kunnen ze kanovaren, in een aquabal over het water lopen en gaan zij als echte professoren aan de slag in het waterlab. Deze editie van rondreizend watersportevenement Optimist on Tour is onderdeel van de Dutch Technology Week in Eindhoven.

De Dutch Technology Week is de week dat toptechnologiebedrijven een ‘kijkje in de keuken’ van hun organisatie geven. Een week voor jong en oud, waarbij veel te zien, doen en te beleven is. Ook op het gebied van water.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Bij het waterlaboratorium van Optimist on Tour kunnen kinderen proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is. Daarna kunnen zij onder begeleiding van een instructeur het water op in een Optimist (jeugdzeilboot), leren kanovaren of lekker rennen in een grote waterbal. Op een plek waar innovatie centraal staat èn in het kader van duurzaamheid, varen de instructeurs deze editie met de nieuwste elektromotoren van Technautic.”

Educatief lesprogramma scholen
Ook basisscholen uit de regio nemen met hun klas deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma, georganiseerd door instructeurs van Optimist on Tour, bereiden de kinderen zich optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen met daarin werkbladen en video’s over o.a. de optimist, kleding op het water en uitleg over verschillende knopen. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie.

Top kanoslalommer Maarten Hermans en kanopoloër Robin Kassai  
Meervoudig Nederlands Kampioen kanoslalommer Maarten Hermans en Robin Kassai, lid van de selectie van heren onder de 21 jaar, waren ook aanwezig bij Optimist on Tour. “Het is fantastisch om de passie voor de sport over te kunnen brengen aan kleine kinderen. Op die manier dragen wij onze steentje bij om de kanosport toegankelijker te maken.”

Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on  Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt. En kinderen die op de hoogte willen blijven van watersportactiviteiten, workshops, acties en tips van topsporters kunnen zich gratis aansluiten bij de online Otterclub.

Door heel Nederland!
In samenwerking met gemeenten en scholen trekt Optimist on Tour door het hele land  Dit jaar meert Optimist on Tour onder meer aan in:
22 t/m 24 en 27 mei – Medemblik – Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek
1 t/m 3 juni – North Sea Regatta Den Haag
21 t/m 24 juni – Den Helder – Sail
29 juni t/m 1 juli – Sliedrecht – Baggerfestival
1 juli – Den Haag – Stadspelen
6 juli t/m 8 juli – Meerstad (Groningen)
7 t/m 9 juli – Hargen
13 t/m 15 juli – Zaandam – Zaanse Schans
15 juli – Almere
16 juli – Naarden
22 t/m 24 juli – Lelystad – WK Splash
29 augustus t/m 3 september – Amsterdam Hiswa
Voor het laatste nieuws en data van de Optimist on Tour in Nederland, houd de tourkalender of de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten.