Kinderen krijgen zeilles tijdens SAIL Den Helder

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour is woensdag 21 juni tot en met zaterdag 24 juni te vinden tijdens SAIL Den Helder. In de haven van Willemsoord bij het Marinemuseumkan je onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen! Kom jij ook langs?

SAIL Den Helder is met het decor van de internationale Tall Ships dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Holland en tevens het grootste nautische evenement in Nederland. Gelijktijdig vinden ook de Marinedagen plaats, de officiële open dagen van de Koninklijke Marine.
Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Na een korte theorieles ga je lekker het water op in een optimist en ervaar je hoe leuk de watersport is! Ook kan je tijdens SAIL en de Marinedagen gratis een bezoek brengen aan het Marinemuseum. Kortom, Den Helder biedt deze dagen alles om de watersport in alle opzichten te beleven”.  Om mee te doen aan Optimist on Tour heb je geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma. Klik hier voor meer informatie en schrijf je gauw in! 

En.. ook leuk om te doen: kinderen vanaf acht jaar kunnen ook aan de slag en een eigen (roei)bootje bouwen. Bij Bouw je Bootje word je uitgedaagd om bijvoorbeeld samen met een vriendje, vriendinnetje, vader of opa met natuurlijke materialen te werken en een bootje te bouwen. Ook kan je met jouw klas meedoen.  Zaterdagochtend 24 juni tussen 11.00 en 12.00 uur gaan al deze boten te water op het SAIL terrein Willemsoord. Kijk voor meer informatie over BouwJeBootje op: http://bouwjebootje.nl/

Over Optimist on Tour
Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 36.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Educatief lesprogramma scholen en kinderen
Ook basisscholen uit de regio nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma, georganiseerd door instructeurs van Optimist on Tour, bereiden de kinderen zich in de klas optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. De kinderen hebben voor deelname aan Optimist on Tour geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie.

Kijk voor meer informatie over SAIL Den Helder op: http://www.saildenhelder.nl/
Kijk voor meer informatie over het Marinemuseum op: http://www.marinemuseum.nl/