Kanopolo herenselectie onder 21 jaar in actie bij Optimist on Tour

Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo en rugby in de kano. Een spectaculaire en snel groeiende discipline vol met  explosieve acties, fitness- en balvaardigheden en een uitstekende sport om te volgen voor toeschouwers. In augustus staat het wereldkampioenschap kanopolo op het programma in Welland, Canada. Naast de senioren dames en heren, hebben ook de dames- en herenselectie onder 21 jaar zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap. Een topprestatie van deze jonge talenten, maar aan de reis naar Canada hangt wel een prijskaartje. Een van 25 duizend euro om precies te zijn. Om de reis over de Atlantische Oceaan te maken zijn de selecties onder 21 jaar een crowdfundingactie gestart.

Helaas is het wereldkampioenschap niet alleen te bereiken door talent en hard werken. Om de oversteek naar Canada te maken is veel geld nodig voor o.a. vliegtuigtickets, transport van de kano’s, hotel, eten & drinken en deelnamekosten. De talenten kunnen verder geen aanspraak maken op subsidies of grote sponsorcontracten. “Met al het jonge talent en de ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan bij het EK in het Franse Saint Omer, zijn we nu keihard aan het trainen. Om onze droom – deelnemen aan het WK – waar te maken is er voor het hele team €25.000,- nodig. Elke speler betaalt dus al snel meer dan tweeduizend euro om namens Oranje in Canada te mogen spelen”, aldus Robin Kassai, aanvoerder van de herenselectie onder 21 jaar. Een enorm bedrag voor spelers die doordeweeks nog op school zitten, daarnaast elke dag trainen en dus weinig tijd hebben om wat bij te verdienen.

Heren onder 21 jaar in actie bij finish Volvo Ocean Race
Om de reis naar Canada te maken zijn de onder 21-selecties een crowdfundingsactie gestart via www.talentboek.nl. Dit platform helpt topsporters met geld verzamelen en een campagneplan voor hun actie op te zetten. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen organiseert de herenselectie onder 21 jaar tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag een demonstratiewedstrijd tegen de senioren kanopoloheren van Nederland. Voor de bezoekers een ideale manier om kennis te maken met de sport en voor de talenten een kans om zich te presenteren voor een groot publiek.

Kanoprogramma bij Optimist on Tour
Ook begeleiden de talenten vanaf maandag 25 juni t/m zondag 1 juli het kanoprogramma van de Optimist on Tour, het rondreizend watersportevenement meer tijdens de Volvo Ocean Race aan in de Race Village. Kinderen maken hier gratis kennis met de watersport. De doeltjes en bal gaan ook het water op, een ideale manier voor kinderen om voor het eerst in aanraking te komen met deze dynamische balsport.

Wie mee wil helpen om zowel de herenselectie onder 21 jaar, als de damesselectie onder 21 jaar naar het wereldkampioenschap in Canada te krijgen kan nog doneren via www.talentboek.nl.