Proefles Noord-Holland

Is jouw zoon of dochter ook enthousiast geworden over de watersport en toe aan nog meer avontuur op het water? Kijk hieronder bij welke verenigingen je terecht kunt voor een proefles. Te ver weg of geen geschikt weekend? Onderaan deze pagina vind je een overzicht van watersportverenigingen bij jou in de buurt!

 • WV Wormer

Wanneer: Wij organiseren jaarlijks een serie van 4 lessen kennismaking met zeilen voor jeugd vanaf 8 jaar. Dit jaar is deze lessenreeks op de zaterdagen 10 en 17 juni en 01 en 8 juli met een ochtend en middaggroep. Omdat de optimist on tour in de Zaanstreek plaats vindt op 13 14 en 15 juli is instroming in deze lessen niet mogelijk.
Inhoud vervolgaanbod: Bij meer dan 4 aanmeldingen vanuit optimist on tour organiseren wij een extra kennismakingsblok in de laatste week voor de zomervakantie. Ma, Di, Wo en Do-avond 17 t/m 20 juli 18.30 tot 20.00 uur
Adres: Haven watersportvereniging Wormer, Dorpsstraat 277 a Wormer
Aanmelden: jeugdzeilenwvw@gmail.com
Extra informatie: In een prachtig beschermd natuurgebied op plezierige en ontspannen wijze onder veilige omstandigheden door gecertificeerde instructeurs de eerste beginselen van het zeilen ervaren.
Website: www.watersportverenigingwormer.nl

 • WSV Het Witte Huis?

Wanneer: 21 mei van 03.00 – 16.00 uur.
Inhoud vervolgaanbod: U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend kennis te maken met het jeugdzeilen van onze zeilvereniging. We hebben zeilboten & reddingsvesten beschikbaar zodat uw kinderen het zeilen kunnen proberen. Alleen of samen met onze jeugdleden in een Optimist of Splash. Zeilervaring is niet vereist, een zwemdiploma wel.De koffie staat klaar!
Adres: Nieuw Loosdrechtsedijk 242a, 1231 LG Loosdrecht
Aanmelden: Niet nodig
Extra informatie: Van april tot oktober wordt op zondag zeiltraining gegeven aan jeugdleden van 8-18 jaar. De jeugdleden varen in een Optimist of Splash en krijgen les van goed opgeleide instructeurs. Daarnaast worden onderlinge wedstrijden georganiseerd op de Loosdrechtse plassen. Ervaren jeugdzeilers gaan op pad om zich buiten de vereniging te meten met anderen. Regelmatig worden evenementen georganiseerd door enthousiaste leden en ouders.
Website: www.wsv-hetwittehuis.nl

 • Zeilschool Aalsmeer

Wanneer: Op aanvraag
Inhoud vervolgaanbod: Proefles zeilen
Adres: Kudelstaartseweg 64, 1433 GK Aalsmeer
Aanmelden: Via de mail bij info@zeilschoolaalsmeer.nl
Extra informatie: Dé zeilschool voor plezier en kwaliteit!
Website: www.zeilschool-aalsmeer.nl

 • Kanovereniging Flevo

Wanneer: Iedere woensdag tot september om 18.00 uur of op vrijdag om 19.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: Gratis proefles kanovaren binnen het jeugdproject van KV Flevo, ook je ouders zijn welkom voor een proefles na deze les kun je, als je het leuk vindt,  inschrijven voor nog 3 gratis lessen en daarna aansluiten bij de huidige jeugdleden
Adres: Dwaalpark 2, 1622 KZ Hoorn
Aanmelden: Via de mail bij Bart Meilink: bart.flevo@kpnmail.nl of via: 0653820987
Extra informatie: Bij het KV Flevo jeugd-kano-project kun je al vanaf de leeftijd van 6 jaar op speelse wijze kano ervaring opdoen als je in het bezit bent van een zwemdiploma. Vaar mee door het Dwaalpark en wanneer je er aan toe bent ga je mee de polder in.
Website: www.kv-flevo.nl

 • WSV De Kreupel

Wanneer: Iedere zaterdag op afspraak
Inhoud vervolgaanbod: Gratis meezeilen met een reguliere les
Adres: Koopmanspolder 1, 1619 JV Andijk
Aanmelden: Via de mail bij penningmeester@dekreupel.nl
Extra informatie: Bij WSV de Kreupel vaar je in nieuwe boten en in een fantastisch vaargebied
Website: www.dekreupel.nl

 • Vereniging: WV Amsterdam

Wanneer: iedere vrijdagavond 18.00-20.30
Inhoud vervolgaanbod: De zeillessen zijn iedere vrijdag van 18.00 tot 20.30 en wij brengen het plezier in het zeilen naar jullie over. De leeftijd is vanaf 7 jaar. De drempel om binnen te komen bij ons is heel laag. Bij ons staat het plezier in het zeilen voorop.
Adres: Punterspad 15, 1081 KB Amsterdam
Aanmelden: Bij Maarten Kampschreur Wedstrijdcommissaris en Jeugdcommissaris wedstrijdcommissaris@wvamsterdam.info
Extra informatie: Gezelligheid en sportiviteit
Website: www.wvamsterdam.com

 • Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter

Wanneer: Op de zaterdagochtend in de zomer
Inhoud vervolgaanbod: Drie gratis proeflessen kano voor de zomer. Na de zomervakantie start de wildwatercursus / ouder-kind cursus waar de kandidaten daarna aan deel kunnen nemen. Dit zijn 10 lessen waarbij een uitje naar De Erft (bij Neuss) Duitsland op de planning staat en het sluit af met een weekend varen in de Ardennen.
Adres: Amsteldijk 253, 1423 BZ Uithoorn
Aanmelden: Bij Alet Folkerts: kano@mdr.nu
Extra informatie: URKV Michiel de Ruyter is een supersociale vereniging waar alle kinderen welkom zijn (als ze kunnen zwemmen) en waar je met elkaar sportief aan de slag bent en lekker met elkaar buiten bent.
Website: www.mdr.nu

 • WSV de Broekerhaven

Wanneer: Vanaf 19-05-2017 alle vrijdagen om 18.30 uur
Inhoud vervolgaanbod: Er kan aangeschoven worden tijdens de lessen.Bij aanbod van meerdere kinderen kunnen wij in overleg extra lessen inlassen.
Adres: WSV De Broekerhaven Zuiderdijk 1a 1611 MC Bovenkarspel
Aanmelden: Peter van Laar Aanmelden per mail pjj.van.laar@quicknet.nl
Extra informatie: Als je zeilt moet je samenwerken en wat voor elkaar over hebben, dat leren wij de kinderen op speelse wijze.
Website: www.wsvdebroekerhaven.nl

 • Scouting Zuiderkruisgroep

Wanneer: In overleg Zaterdagochtend of -middag
Inhoud vervolgaanbod: De zeeverkenners zijn de leeftijdsgroep van 11 tot 15 binnen de Zuiderkruisgroep, een waterscoutinggroep uit Hilversum. De zeeverkenners gaan voor het echte buitenleven. Samen doen ze alles in de boot. Door de jaren heen leren de zeeverkenners zeilen en halen ze hun zeildiploma’s. In de zomer doen ze tal van activiteiten op het water, en gaan ze met de boten meerdere dagen op pad. In de winter zijn er gave opkomsten, van een casinoavond tot het bouwen van je eigen oven, en werken de zeeverkenners aan de boten zodat deze weer klaar zijn voor het volgende vaarseizoen. Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op en je kunt drie keer (kosteloos) een ochtend of middag meedoen. Daarna besluit je of je lid wilt worden of niet.
Adres: We vertrekken met de fiets vanaf het clubhuis aan de Diependaalselaan 351a te Hilversum.
Aanmelden: Stuur om je aan te melden een e-mail naar Ronald Frank (zeeverkenners@zuiderkruis.nl). Ronald zal samen met jou een paar zaterdagen prikken waarop je langs kunt komen.
Extra informatie: Naast dat je bij de Zuiderkruisgroep spelenderwijs de fijne kneepjes van het zeilvak leert, heb je bij ons gewoon een gezellige, leuke, sportieve en leerzame tijd!
Website: www.zuiderkruis.nl/zeeverkenners

 • Zeeverkennersgroep Nannie van der Wiele

Wanneer: Elke zaterdag om 13.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: De eerste 4 keer mag een kind gratis kijken of het bij hem past. We bieden een gevarieerd aanbod van spelletjes, roeien en zeilen. We doen ook mee aan roei- en zeilwedstrijden op regio en landelijk niveau. Ook het behalen van CWO diploma’s kan bij onze groep.
Adres: Steigerweg 10, 1975 AH IJmuiden
Aanmelden: Dave Roossien telefoon 06-11922809 of Berrie Bottelier 06-12553239
Extra informatie: Onze kleine en gezellige groep biedt je een gevarieerd programma aan, van spelletjes tijdens het zeilen of roeien tot kampvuur op ons zomerkamp.
Website: nannievdwiele.nl

 • Scouting BIM-Bakenessergroep

Wanneer: Iedere zaterdag om 12.30
Inhoud vervolgaanbod: Meedraaien met een opkomst van de waterscouts. Samen met andere kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar zeilen in je eigen boot. Omdat we met meerdere boten zeilen doen we spelletjes onderling waarna je nog even lekker mag vrij zeilen. Daarnaast kun je bij ons je CWO1, 2 en 3 diploma halen. Ben je ouder dan 16, kom dan onze Wilde Vaart versterken en ga elke zaterdag op pad met een valk.
Adres: Haven Schoteroog, Maus Gatsonidesweg 2, 2031 AG Haarlem
Aanmelden: www.bim-bakenessergroep.nl
Extra informatie: Naast zeilen, roeien en wrikken leer je bij ons nog veel meer en is het vooral heel gezellig!
Website: www.bim-bakenessergroep.nl

 • Vereniging: Scoutingggroep Mercury

Wanneer: wekelijkse opkomsten, per leeftijd verschillend zie  www.mercurygroep.nl
Inhoud vervolgaanbod: wij hebben voor iedere leeftijdgroep een afdeling.
Wekelijks: Zeilen/ zeilles – tot CWO3 en veel leuke activiteiten op en rond het water. De eerste paar opkomsten zijn gratis. Kinderen leren (als ze daarin geïnteresseerd zijn) in de winter ook zelf de zeilbootjes onderhouden. Wekelijkse opkomsten op een echte klipper, waar ook mee gevaren/ op geslapen wordt tijdens kampen.
Adres: Klipper mercury gelegen aan de paktuinen in enkhuizen (achter de nieuwe doelen. )Sommige afdelingen draaien ook in het clubhuis de Gouw 7 te Enkhuizen
Aanmelden: aanmelden bij Esther de Wit 0650945017 esther.eam@hotmail.com of direct bij de teamleider van de afdeling waar je gratis een paar keer mee wilt draaien. Deze zijn weer te vinden op www.mercurygroep.nl
Extra informatie: Bij ons leer je niet alleen zeilen, maar heb je ook echt een fantastische tijd!!
Website: www.mercurygroep.nl

 • Zeilvereeniging De Onderlinge

Wanneer: 2018
Inhoud vervolgaanbod: De lessen voor 2017 zitten al vol bij ZV de Onderlinge. Daarom hebben we het vervolgaanbod verplaatst naar het nieuwe seizoen. Zeillessen voor jeugd tussen 8 en 14 jaar op ons jachthavencomplex in Zaandam. Deze opleiding wordt gegeven door enthousiaste instructeurs, in onze verenigingsbootjes (optimisten) en volgens de CWO richtlijnen. Lessen geschieden in de zomerperiode, door de week in de avonduren.
Adres: D. Sonoyweg11 in Zaandam
Aanmelden: via onze website: www.zvdeonderlinge.nl of per mail: jeugd@zvdeonderlinge.nl
Extra informatie: Bij ons leer je hoe leuk zeilen is.
Website: www.zvdeonderlinge.nl

 • WV Amstelmeer

Wanneer: 27 juni om 18.30 uur
Inhoud vervolgles: Kennismaken met optimistzeilen op de vereniging
Adres: De Haukes 2, 1778 KD Westerland
Aanmelden bij: Hannie Meskers via e-mail opleidingen.wva@gmail.com of telefonisch 0223-632155
Extra informatie: Kom zeilen bij de leukste zeilvereniging in de kop van Noord-Holland
Website: www.wvamstelmeer.nl

 • Vereniging: ZWV Uitgeest

Wanneer: 1-4-2017 tot 9-7-2017 om 08:45
Inhoud vervolgaanbod: Als watersportvereniging willen wij de jeugd van 8 tot 14 jaar kennis laten maken met de zeilsport. Dit doen wij om elk jaar een cursus jeugdzeilen te organiseren. Wij hebben een 8-tal optimisten waar we jeugd in opleiden op CWO 1 en CWO 2 niveau.
Adres: Lagendijk 41 Uitgeest
Aanmelden: Bij tdebruijne@ziggo.nl
Extra informatie: We willen jeugd enthousiasmeren om kennis te maken met de watersport.
Website: www.zwvu.nl

 • Vereniging: Alkmaarse RZV

Wanneer: 1 juli en 22 juli, afhankelijk van aantal aanmeldingen 10.30 of 13.00
Inhoud vervolgaanbod: Bij de ARZV worden zeillessen in de optimist gegeven van CWO I tot en met CWO III niveau. KInderen die via de optimist on tour enthousiast zijn geworden over het zeilen kunnen bij ons op 1 juli of 22 juli terecht om (gratis) kennis te komen maken met onze vereniging en instructeurs. Als er voldoende aanmeldingen zal er een aparte les georganiseerd worden, anders kan er met een reguliere les worden meegedaan.
Adres: Klaas Hoornlaan 1 1921 BM te Akersloot
Aanmelden: Per e-mail naar wkamphuisarzv@gmail.com
Extra informatie: Wij zijn een CWO aangesloten zeilvereniging waar plezier in het zeilen samen met oog voor kwaliteit centraal staat
Website: www.arzv.nl

 • Vereniging: RZV Naarden

Wanneer: Een zondagmiddag in september
Inhoud vervolgaanbod: Hallo Jeugdzeiler in spé, Jeugdzeilen kan ook bij ons in Naarden! Kijk op onze website www.jeugdzeilennaarden.nl voor een impressie van wat wij bieden én vragen! Als je geïnteresseerd bent in een lidmaatschap dan bieden wij je graag, in het najaar, een kijkje op één van onze lesdagen aan. En dan is er vast wel ruimte om je ook een deel actief mee te laten doen. Hartelijke groet, Victor van Gool, Voorzitter Jeugdzeilen Naarden.
Adres: Roei- & Zeilverenigimg Naarden, Onderwal 10a, 1411 LV Naarden (Jachthaven Naarden)
Extra informatie: Individueel Zeilen leren middels de CWO lesmethode maar wel in een erg gezellige Verenigings-omgeving? En ouders of begeleiders die graag een handje uit de mouw steken? Dan is onze club vast iets voor jou!
Website: rzvnaarden.nl

 • Surfclub Gooimeer Huizen

Wanneer: Op zondag in september
Inhoud vervolgles: Meedoen met een reguliere les of kom naar de open dag in het voorjaar van 2018
Adres: Recreatieterrein “Gooierhoofd”, Zuiderzee 63, 1271 ER Huizen
Aanmelden: Bij Mariska Bolt maris.bolt@gmail.com
Extra Informatie: Windsurfen is een fantastische sport. Samen op het water staan met je surfmaatjes maakt het nog leuker dan in je eentje!
Website: www.surfclub.nl

 • Vereniging: WSV de Breek

Wanneer: Vanaf mei van 18:00 tot 20:00 uur op een door de weekse dag. De dagen worden bij het begin van het seizoen bepaald
Inhoud vervolgaanbod: Jeugd zeilen één en tweemans CWO 1-2-3
Adres: Luyendijkje 2 Landsmeer
Aanmelden: zeilinstructie@wsvdebreek.nl
Extra informatie: Zeilen is leuk, een avontuur, een uitdaging dat kunnen we bieden op een gevarieerd stukje water met het mooiste terras van Landsmeer.
Website: www.wsvdebreek.nl  

 • Vereniging: Kano op IJburg

Wanneer: Woensdagen buiten de vakanties
Inhoud vervolgaanbod: Bij Kano op IJburg varen we met de jeugd vanaf 12 jaar op woensdagavonden. Naast de basis-kanotechnieken, varen we tochten en leer je reddingstechnieken. Behalve de woensdagavonden, ondernemen we enkele extra activiteiten zoals brandingvaren, een tocht op de grachten of zwembadtraining. Lijkt kanovaren je leuk, maar ben je nog niet helemaal zeker of het wel iets voor jou is? Kom dan eens vrijblijvend met ons meevaren op woensdagavond. Stuur een mailtje.
Adres: Zandzeggegstraat 3, 1087 SL Amsterdam
Aanmelden: Via email: jeugd@kanoopijburg.nl Of kijk op onze website
Extra Informatie: Omdat onze vereniging op het mooiste vaarwater van héél Amsterdam zit.
Website: www.kanoopijburg.nl

 • Vereniging: KV Viking

Wanneer: Iedere woensdagavond om 19.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: Iedere woensdagavond om 19:00 is er een les voor beginners. Indien je graag eens vrijblijvend wil komen proberen kan dat.
Adres: Vikingpad 40, 1034 VG Amsterdam
Aanmelden: Stuur een mailtje met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer naar: jeugd@kvviking.nl Je krijgt dan een bevestiging met alle benodigde informatie.
Extra informatie: Spelletjes op (en soms in) het water, vaartechniek, overstappen op het water en een hoop lol.
Website: www.kvviking.nl

Overige verenigingen
Komen bovenstaande locaties en/of data niet uit, neem dan contact met een vereniging in de buurt over de mogelijkheden:

VerenigingPlaatsE-mailadres
WSV de Zuiderzee (Schellingwoude)Amsterdamdj.schenk@planet.nl
WV AmstelmeerWesterlandopleidingenwva@gmail.com
KV ArgonautenDe Rijpbestuur@kvargonauten.nl
KV ZeeburgAmsterdambestuur@kvzeeburg.nl
Catamaranclub 7.2Schoorlastrooker@gmail.com
Zaanlandsche Zeil VereenigingZaandamsecretaris@zzv-watersport.nl
ZV het YMonnickendamsecretaris@zvhety.nl
Roei en Zeilvereniging NaardenWijk bij Duurstedesecretaris@rzvnaarden.nl
WSC TexelOudeschildsurfclubtexel@gmail.com
WV ZandvoortZandvoortinfo@wvzandvoort.nl
WV OuderkerkerplasOuderkerk aan de Amstelinfo@wvop.nl
KR en ZV Het SpaarneHeemstedetoer-zeil@hetspaarne.nl
WV IjburgAmsterdamsecretariaat@wvijburg.nl
Kano op IjburgAmsterdamsecretaris@kanoopijburg.nl
WV Nieuwe Meeraalsmeersecretariaat@wvnieuwemeer.nl
Haarlemsche JachtclubHaarlemsecretaris@haarlemschejachtclub.nl
WV AmsterdamAmsterdamsecretaris@wvamsterdam.info
Haarlemse ZVHaarlemsecretariaat1922hzv@gmail.com
WV de KoenenAmsterdamsecretaris@wvdekoenen.nl
Alkmaarsche R en ZVAkerslootjachthaven@arzv.nl
Gooise WV de VrijbuiterLoosdrechtsecretaris@gwvdevrijbuiter.nl
ZV DE ONDERLINGEZaandamsecretaris@zvdeonderlinge.nl
ZWVU UitgeestUitgeestscholtensdehaan@planet.nl
WSV HoornHoornsecretaris@wsvhoorn.nl
WSV de VechtWeespallebestuursleden@wsvdevecht.nl
WV Aalsmeeraalsmeeradmin@wvaalsmeer.nl
WV de BreekLandsmeersecretaris@wsvdebreek.nl
Jachtvereniging WatervriendenHaarlemsecretariaat@jvwhaarlem.com
Enkhuizer WV AlmereEnkhuizensecretaris@ewva.nl
WV SchipholAalsmeersecretaris@wvschiphol.nl
WSV BestevaerMedemblikinfo@wsvbestevaer.nl
WV MonnickendamMonnickendaminfo@wvmonnickendam.nl
WV de SpiegelNederhorst den Bergsecretaris@wsvdespiegel.nl
WSV de ZeevangEdamsecretaris@wsvdezeevang.nl
WSV de BroekerhavenBovenkarspelledenadministratie@broekerhaven.com
WSV de KreupelAndijksecretaris@dekreupel.nl
WSV SchardamWarderinfo@peterkwakkelstein.nl
WV MarkenMarkensec.wvm@gmail.com
Windsurfclub AalsmeerAalsmeerinfo@wsca.nl
PZV Amsterdam WindsurfingAmsterdambestuur@amsterdamwindsurfing.nl
Uithoornse Roei- en KV Michiel de RuyterUithoornsecretaris@mdr.nu
KV Viking AmsterdamAmsterdambestuur@kvviking.nl
KV de ZwetplassersWormersascha.rem@gmail.com
KV TrekvogelsHaarlemkanotrekvogels@gmail.com
WV de MuyenLoosdrechtericschaaphok@gmail.com
KV FlevoHoornepj.hoorn@hccnet.nl
KV GaasperplasAmsterdamsecretaris@kvgaasperplas.nl
KV de GeuzenZaandampenningmeester@kvdegeuzen.nl
Haarlemse KanoverenigingHaarleminfo@hkvhaarlem.nl
KV FrisiaAmstelveeninfo@kvfrisia.nl
AKV OdysseusAlkmaarbestuur@akvodysseus.nl
WSV Quo VadisZaandamsecretariaat@quovadis-zaandam.nl
Kano Vereniging WaterwolfCruquiussecretaris@kvwaterwolf.nl
Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht'Loosdrechtadministratie@kwvl.nl
WV WormerWormerej.been@quicknet.nl
ZV de RoerkoningAmsterdamv.vanschaardenburgh@gmail.com
WV AVOHHuizenwsvavoh@gmail.com
WV GooierhavenHuizensecretariaat@gooierhaven.nl
Surfclub Gooimeer HuizenHuizensecretariaat@surfclub.nl
Kon Ned Zeil en RoeivereenigingMuidensecretariaat@knzrv.nl
Koninklijke Marine Jacht ClubDen Helderledenadministratie@kmjc.eu
WSV Het Witte HuisNieuw loosdrechtpenningmeester@wsv-hetwittehuis.nl
WV de SchinkelAmsterdaminfo@wvdeschinkel.nl